• Business

    Werner Becher-Ιnterwetten: Εμείς θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα

    O CEO της Interwetten Werner Becher


    Την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα δεκαπλάσια ποσά από τα σημερινά εξέφρασε χθες ο κ. Werner Becher CEO της εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού Ιnterwetten, αν η αγορά ανοίξει και δοθούν μόνιμες άδειες ώστε να μπορούν οι εταιρείες να πραγματοποιήσουν μακροχρόνιους σχεδιασμούς.

    Σήμερα η Interwetten έχει παρουσία στην ελληνική αγορά, εδώ και ένα χρόνο,  σε συνεργασία με μια από τις προσωρινά αδειοδοτημένες online εταιρείες, την Rebel Bet και τα μικτά κέρδη της ανήλθαν σε 1 εκ. ευρώ ενώ για το 2016 αναμένει μικτά κέρδη 2 εκ. ευρώ. Πριν το 2011 όταν είχε αυτόνομη παρουσία στην αγορά τα μικτά της κέρδη ήταν 9 εκ. ευρώ.

    interwetten

    ”Σήμερα επενδύουμε σε διαφήμιση και μάρκετινγκ στην ελληνική αγορά 200.000 ευρώ ετησίως και δεν θέλουμε να επενδύσουμε παραπάνω γιατί δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί τελικά το νομικό πλαίσιο. Αν όμως δοθούν μόνιμες άδειες θα μπορέσουμε να ανοίξουμε γραφεία, να προσλάβουμε προσωπικό και να επενδύουμε ετησίως 1-2 εκ. ευρώ γιατί θα μπορούμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξή μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Becher αν ανοίξει η αγορά με ένα τρόπο όπως έγινε στην Ισπανία το 2012 ή στη Μ. Βρεταννία  πριν λίγους μήνες (όπου άλλαξε ο νόμος δόθηκαν άδειες και μπήκε για πρώτη φορά φόρος) το ενδιαφέρον των διεθνών online εταιρειών θα είναι μεγάλο.

    “Στην Ισπανία αιτήθηκαν άδειας 60 εταιρείες και πήραν άδειες 45. Όλες αυτές οι εταιρείες αμέσως επένδυσαν  στη διαφήμιση και στο μάρκετινγκ προκειμένου να κερδίσουν μερίδια και να αναπτυχθούν στην αγορά και το ίδιο θα συνέβαινε και στην Ελλάδα. Το κέρδος για την ελληνική αγορά θα ήταν μεγάλο αν κάθε χρόνο ένα ποσό της τάξης των 90 εκ. ευρώ επενδύονταν σε μάρκετινγκ και διαφήμιση”, σημείωσε.

    Bets Keys Showing Online Or Internet Betting

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, σήμερα τα συνολικά μικτά κέρδη στην αγορά online των προσωρινά αδειοδοτημένων ανέρχονται σε 400-500 εκ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα εκτιμάται ότι “παίζονται” στις εταιρείες που δεν διαθέτουν καμία άδεια (ούτε προσωρινή). “Ο παίκτης δεν μπορεί να ξέρει αν η εταιρεία στην οποία επιλέγει να στοιχηματίσει είναι αδειοδοτημένη ή μη.

    Και το κυνήγι,οι blak lists και οι απαγορεύσεις των παράνομων -μη αδειοδοτημένων εταιρειών δεν έχει κανένα νόημα, γιατί αλλάζουν όνομα και κανείς δεν μπορεί να τις εντοπίσει.

    Η μόνη λύση για την καταπολέμησή του παράνομου στοιχηματισμού είναι η επίσημη και μόνιμη αδειοδότηση. Σε μια καλά οργανωμένη αγορά οι αδειοδοτημένες εταιρείες γίνονται ανταγωνιστικές, επενδύουν πολλά στην ανάπτυξή τους και κερδίζουν τους καταναλωτές. Και τότε κερδίζουν όλοι. Το κράτος έσοδα από φόρους, τα ΜΜΕ διαφημιστικά έσοδα και η αγορά θέσεις εργασίας. ”

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών μελετά τη ρύθμιση που θα επιτρέπει την αδειοδότηση, με όρους το άνοιγμα γραφείων στην Ελλάδα και με την προϋπόθεση ότι μέρος της διαφημιστικής τους δαπάνης θα ενισχύει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ωστόσο δεν υπάρχει, προς το παρόν ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε ξεκάθαρη εικόνα  για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

     



    ΣΧΟΛΙΑ