• Business

    Warren Buffett: Κέρδη 3.800.000% για την μετοχή της Berkshire Hathaway από το 1965 έως το 2022

    • NewsRoom
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    H τιμή της μετοχής της Berkshire Hathaway, της επενδυτικής εταιρείας του Warren Buffett έχει καταγράψει κέρδη σχεδόν 3.800.000% από το 1965 μέχρι το τέλος του 2022, απόδοση πάνω από 100 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη του S&P 500 την ίδια περίοδο.

    Ο χρηματιστηριακός δείκτης το ίδιο χρονικό διάστημα σημείωσε άνοδο περίπου 25.000%, όπως αναφέρει άρθρο του business insider.

    «Η Berkshire θα μπορούσε να καταγράψει πτώση 99,4% και να εξακολουθεί να έχει καλύτερη απόδοση από τον S&P 500 από τότε που η «τρέχουσα διοίκηση» ανέλαβε τον έλεγχο το 1965», δήλωσε ο Chris Bloomstran σε πρόσφατη ανάρτηση στο X.

    Ο Bloomstran είναι ο πρόεδρος της Semper Augustus Investments, μακροχρόνιου μετόχου της Berkshire που θεωρεί την εταιρεία ως την καλύτερη επένδυση της.

     

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές Κατηγορίας Α της Berkshire έχουν κερδίσει επιπλέον 17% φέτος, άνοδο σχεδόν ίδια με αυτή του S&P 500 από τις αρχές του έτους.

    Ένα άλλο εντυπωσιακό γεγονός που επισημαίνει ο Bloomstran για την πρόοδο της Berkshire με τον Buffett στο τιμόνι της είναι το εξής: Ο μεγαλοεπενδυτής πλήρωσε κάτω από 11 δολάρια ανά μετοχή για να αποκτήσει το ποσοστό του στην επενδυτική και σήμερα αυτή κερδίζει 11 δολάρια ανά μετοχή, κάθε 2,25 ώρες!

    Τα στατιστικά στοιχεία υπογραμμίζουν το τεράστιο μέγεθος της Berkshire σήμερα.

    Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων κατέχει δεκάδες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Geico, Duracell και Dairy Queen, καθώς και μερίδια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Apple, την Coca-Cola και άλλες εισηγμένες εταιρείες.

    Η Berkshire εμφάνισε έσοδα άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και λειτουργικά κέρδη 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

    Ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ενεργητικού στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, στο οποίο περιλαμβάνονται σχεδόν 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και γραμμάτια του Δημοσίου και χαρτοφυλάκιο μετοχών περίπου 350 δισ. δολαρίων.

    Στην επιστολή του προς τους μετόχους φέτος, ο Buffett απέδωσε τα θεαματικά κέρδη της Berkshire σε μερικές πραγματικά μεγάλες επενδύσεις, όπως οι αγορές μετοχών της Coca-Cola και της American Express πριν από περισσότερα από 25 χρόνια. Τόνισε επίσης ότι αναμένει πολλές περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

    «Με την πάροδο του χρόνου, χρειάζονται μόνο λίγοι νικητές για να κάνουν θαύματα», είπε. «Στην Berkshire, δεν θα υπάρχει γραμμή τερματισμού».

    Διαβάστε ακόμη:

    O Γουόρεν Μπάφετ έγινε 93 χρονών: Οι διαχρονικές ατάκες ενός κορυφαίου επενδυτή

    Ο τυφώνας Ιντάλια απειλεί τα κέρδη του Γουόρεν Μπάφετ

    Μπάφετ-Άκμαν: Πόλεμος long-short στα ομόλογα των ΗΠΑ μετά την υποβάθμιση



    ΣΧΟΛΙΑ