• Business

    Walgreens: Σχέδιο περικοπής δαπανών $1 δισ. – Κάτω των προσδοκιών τα κέρδη τριμήνου

    • Bloomberg

    Tim Wentworth


    Περικοπές δαπανών ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων, σχεδιάζει η Walgreens Boots Alliance, ενώ χαμήλωσε τις κεφαλαιακές δαπάνες κατά περίπου 600 δισ. δολάρια, καθώς ανακοίνωσε  ζημιές 180 εκατ. δολαρίων ή 21 cents ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου.

    Οι προβλέψεις της αλυσίδας φαρμακείων για το νέο έτος χρήσης δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

    Χωρίς έκτακτα στοιχεία, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 67 cents ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο χρήσης, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για 69 cents ανά μετοχή.

    Παράλληλα, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 9,2% στα 35,42 δισ. δολάρια. 

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι περιμένει τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη να είναι μεταξύ 3,20 και 3,50 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών για 3,72 δολάρια ανά μετοχή.

    Η εταιρεία Ανακοίνωσε τέλος ότι νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Tim Wentworth.

    Τα αποτελέσματα δίνουν μια εικόνα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Wentworth, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να αναλάβει τη διοίκηση στις 23 Οκτωβρίου.

    Αφού ο προκάτοχός του Rosalind Brewer έδωσε ώθηση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και σε άλλες διαστάσεις του κλάδου, οι περικοπές κόστους μπορεί να δυσαρεστήσουν τους επενδυτές, ενώ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποχώρηση ορισμένων κορυφαίων στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην οικονομικού διευθυντή James Kehoe.

    Διαβάστε ακόμη:

    Barclays: Πρόστιμο 2,2 εκατ. δολαρίων στον πρώην CEO της τράπεζας για το σκάνδαλο Epstein

    James Dyson: Ενισχύει την περιουσία του με $1,5 δισ. ο μεγιστάνας των οικιακών συσκευών

    EasyJet: Προχωρά στην αγορά Airbus αξίας $20 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ