• Business

    “Βουλιάζει” ο δείκτης στο χρηματιστήριο του Τόκιο – Υπ’ ατμόν άπαντες για παρέμβαση στήριξης του γιεν

    • NewsRoom


    Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στις παγκόσμιες αγορές! Γνωρίζοντας πολύ καλά το τι μπορεί να προκληθεί κατόπιν του αποτελέσματος των εκλογών στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για την στήριξη του εθνικού της νομίσματος (γιεν).

    Ο Ιάπωνας υφυπουργός Οικονομικών, Μασατσούγκου Ασακάουα, σε δηλώσεις του τόνισε ότι: “Οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος είναι σκληρές,” ενώ επεσήμανε ότι παρακολουθεί τις αγορές, “με εγρήγορση.”

    “Θα έχουμε διαβουλεύσεις με τον υπουργό των Οικονομικών, Τάρο Άσο, προκειμένου να αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε”. Ωστόσο, τόνισε ότι δε θα σχολιάσει το ενδεχόμενο παρέμβασης της Ιαπωνίας στις αγορές, με το δολάριο να έχει χάσει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% της ισοτιμίας του έναντι του γιεν, η ισοτιμία του οποίου αυξάνεται, αμέσως μετά την έναρξη τηλεοπτικής μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομοκρατεί τις αγορές ο Τραμπ: Βυθίζεται το δολάριο, στα ύψη ο χρυσός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγίζει την προεδρία ο Τραμπ – Πανωλεθρία για τη Χίλαρι Κλίντον

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SOS για χιλιάδες οδηγούς Ι.Χ.: Από την κάλυψη των ασφαλιστικών στο “πληρώνω και ας μη φταίω”- “Κραχ” για το Επικουρικό



    ΣΧΟΛΙΑ