• Business

    Vodafone: Καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία


    Η διεύθυνση της Vodafone Italia ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να καταργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας, με σκοπό να μειωθούν τα λειτουργικά της κόστη και να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός ανταγωνισμός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στη χερσόνησο.

    «Η δραστική μείωση των τιμών» που προκαλεί η «εξαιρετική πίεση του ανταγωνισμού» έχει οδηγήσει σε «μεγάλη μείωση του τζίρου και των περιθωρίων (σ.σ. κέρδους) στον τομέα των τηλεπικοινωνιών», ενώ βαραίνει και «η ενεργειακή κρίση», ανέφερε ο όμιλος στην ανακοίνωσή του. Τα προβλήματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τα «αναπτυξιακά σχέδιά του», συνέχισε.

    Ο βρετανικός όμιλος τηλεφωνίας απασχολεί περίπου 5.700 ανθρώπους στην Ιταλία.

    Η Vodafone Italia κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών της κατά 1,8% στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022.

    Η μητρική εταιρία απέρριψε τον Φεβρουάριο του 2022 προσφορά 11,25 δισεκ. ευρώ της γαλλικής ανταγωνίστριάς της Iliad για την εξαγορά της Vodafone Italia, κρίνοντας πως η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν «προς το συμφέρον των μετόχων» της.

    Στην Ιταλία στη Vodafone αναλογεί το 28,5% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας και το 16% της σταθερής.

    Στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών έχουν καλέσει να προωθηθούν ενοποιήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών για να μειωθεί ο ανταγωνισμός και να αυξηθεί η κερδοφορία, την ώρα που γίνονται μεγάλες επενδύσεις στα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) και οπτικών ινών.

    Σε ό,τι αφορά τις τιμές των συμβολαίων, η Ιταλία και η Γαλλία καταγράφουν σήμερα «τα χαμηλότερα» επίπεδα «μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών», σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Arthur D. Little.

    Διαβάστε επίσης

    Vodafone: Ετοιμάζεται για αρκετές εκατοντάδες απολύσεις στο Λονδίνο



    ΣΧΟΛΙΑ