• Business

    Vodafone: Γιατί ήρθε η «Big Boss» Margherita Della Valle στην Ελλάδα – Οι επενδύσεις 1 δισ. και η ψήφος εμπιστοσύνης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με τη CEO του Ομίλου Vodafone, Margherita Della Valle

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με τη CEO του Ομίλου Vodafone, Margherita Della Valle


    Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε διά της παρουσίας της στην Ελλάδα η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vodafone Margherita Della Valle, η οποία συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν για τις νέες επενδύσεις του ομίλου στην χώρα μας.

    Η Vodafone είχε ανακοινώσει επενδυτικό πλάνο 600 εκατ. ευρώ, ενώ όπως φαίνεται το νέο πενταετές πλάνο θα ξεπερνάει το 1 δις. ευρώ, και θα επικεντρωθεί σε δίκτυα 5G και οπτικής ίνας.

    Εξαιρετικά σημαντικό για τις προοπτικές που βλέπει στην Ελλάδα η Vodafone είναι το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη σε χώρα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου ή Γερμανίας που πραγματοποιεί η κ. Della Valle ούσα Διευθύνουσα Σύμβουλος. Κάτι που δείχνει επίσης ότι θέλει να ρίξει άγκυρα στην Ελλάδα, να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, στηρίζοντας το αφήγημα της κυβέρνησης αναφορικά με τα μεγάλα βήματα που γίνονται τα τελευταία χρόνια προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

    Άλλωστε η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγορά για την Vodafone, με την κεντρική διοίκηση να στηρίζει σε κάθε ευκαιρία την μεγάλη ανάπτυξη και τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, παρά τα διάφορα σενάρια που ακούγονται κατά καιρούς, περί ενδιαφέρον αποεπένδυσης του ομίλου από την χώρα.

    Το κλίμα κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ την CEO του ομίλου και του κυβερνητικού επιτελείου ήταν θετικό, με την κ. Della Valle να δείχνει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα αναλύοντας τα επενδυτικά πλάνα στην χώρα μας. Δηλώνοντας πως ήρθε για να μείνει.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vodafone Ευρώπης Serpil Timuray και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης.

    Οι επενδύσεις στην Ελλάδα

    Το 2023 η Vodafone Ελλάδας συνέχισε εντός στόχων την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού των €600 εκατ. για υποδομές 5G και οπτικών ινών, αυξάνοντας την πληθυσμιακή κάλυψη με υπερυψηλές ταχύτητες σε όλη την Ελλάδα.

    Επιπλέον, ανέπτυξε και διέθεσε λύσεις για οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις, βελτιώνοντας την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής τους και την παραγωγικότητα στην εργασία τους.

    Στο τέταρτο τρίμηνο, η Vodafone είχε αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 218 εκατ. ευρώ έναντι 216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

    Ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας έκλεισε στα 4,29 εκατ., αυξημένος κατά 15.000 σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Συγκεκριμένα όπως αναδεικνύεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέοι συνδρομητές συμβολαίου έφτασαν τις 41.000 ωστόσο οι συνδέσεις καρτοκινητής μειώθηκαν κατά περίπου 26.000.

    Σημαντική ήταν και η αύξηση στην κίνηση δεδομένων κινητής, αφού το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 έφθασε στα 112.873 TB όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν στα 68.410 TB.

    Ποια είναι η Della Valle

    Τον Ιανουάριο του 2023, η Margherita Della Valle ανέλαβε χρέη Διευθύνουσας Συμβούλου στη Vodafone μετά την αποχώρηση του Νικ Ριντ, λίγο πριν την εκπνοή του 2022.

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βένετο της Ιταλίας ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Bocconi.

    Στην αρχή της καριέρας της η Della Valle ξεκίνησε στην Omnitel Pronto Italia, η οποία το 1994 έγινε μέλος της Vodafone Ιταλίας. Μάλιστα την περίοδο 2004-2007 διετέλεσε καθήκοντα Οικονομικής Διευθύντριας της Vodafone Ιταλίας. Την περίοδο 2015-2018 διετέλεσε Αναπληρώτρια Οικονομική Διευθύτρια της Vodafone, ενώ από το 2018 ήταν CFO του ομίλου.

    Η ίδια αναρριχήθηκε στην ιεραρχία του Group, καθώς ο προηγούμενος CEO δήλωσε την παραίτησή του όταν αποκάλυψε στο ετήσιο συνέδριο της Morgan Stanley για τις τηλεπικοινωνίες στη Βαρκελώνη, πως ο όμιλος θα επιβαρυνθεί με 500 εκατ. ευρώ λόγω υψηλότερου ενεργειακού κόστους.

    Διαβάστε επίσης:

    Vodafone: Απορρίπτει ξανά προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία

    Πιέσεις των παρόχων για κατάργηση του φόρου συνδρομητικής 10% – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

    Επένδυση 70 εκατ. από Fourlis-ΙΚΕΑ για κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο



    ΣΧΟΛΙΑ