• Business

    Vodafone Ελλάδος: Αποτελέσματα επηρεασμένα από την πανδημία – Αύξηση των επενδύσεων

    Τέλος στη συνεργασία της Νova με τη Vodafone TV 

    Χάρης Μπρουμίδης. CEO VODAFONE


    Σε ποσοστό 5,6% μειώθηκαν τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος (στα 837 εκατ. ευρώ) και κατά 3% τα συνολικά (στα 925 εκατ.) κατά το οικονομικό της έτος, Απρίλιος 2020 – Μάρτιος 2021, σε σύγκριση με το προηγούμενο (Απρίλιος 2019 – Μάρτιος 2021).

    Οι δαπάνες κεφαλαίου, οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, πλην φάσματος, αυξήθηκαν 11%, στα 123 εκατ. ευρώ.

    Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση του Vodafone Group (οι ανακοινώσεις είναι από τον Όμιλο) η μείωση των εσόδων της θυγατρικής στην Ελλάδα οφείλεται στην πτώση της περιαγωγής (από την τεράστια μείωση των τουριστών) και της ζήτησης  υπηρεσιών καρτοκινητής, αλλά και των ενισχυμένων, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ενεργειών προώθησης των υπηρεσιών στους επιχειρηματικούς πελάτες.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 283 εκατ. ευρώ έναντι 304 εκατ. (μείωση 6,9%).

    Η κίνηση Data στο δίκτυο της Vodafone αυξήθηκε 49% το οικονομικό έτος 2020-2021. Ξεπέρασε τα 122 χιλιάδες TB (από 81.765 TB την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), παρά τους σχεδόν έξι μήνες κατά την διάρκεια των οποίων εφαρμόστηκαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

    Στα συμβόλαια της κινητής το μέσο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 18,3 ευρώ έναντι 18,8 ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο και 19,6 το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Στο σύνολο της συνδρομητικής βάσης το ARPU διαμορφώθηκε σε 10,4 ευρώ στο τέλος της χρήσης, έναντι 9,9 ευρώ αντίστοιχα στην προηγούμενη χρήση.

    Στη σταθερή τηλεφωνία η πελατειακή βάση έκλεισε στους 966 πελάτες, αυξημένη κατά 21 χιλιάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (2,2%), ενώ στην κινητή κινήθηκε σταθερά πάνω από τους 4 εκατ. πελάτες, με το μερίδιο των συνδρομητών συμβολαίου περίπου στο 40%.

    Διαβάστε επίσης

    Vodafone Ελλάδος: Επενδύσεις σε δίκτυα και τεχνολογίες 600 εκατ. στην επόμενη πενταετία



    ΣΧΟΛΙΑ