• Business

    Vodafone: Αυξάνει το δίκτυο οπτικών ινών – Ολοκληρώνει έργο 40 εκατ. ευρώ για υποβρύχια καλώδια

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης


    Οι συνδέσεις οπτικών ινών αναμένεται να είναι ένα από τα κύρια πεδία «μάχης» και εμπορικής αντιπαράθεσης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων τα επόμενα χρόνια, με την Vodafone να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς ανάπτυξη του δικτύου της, αφού ολοκλήρωσε σημαντικό έργο υποθαλάσσιων και χερσαίων υποδομών οπτικών ινών στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της Vodafone είναι μέχρι το καλοκαίρι οι χρήστες του δικτύου της στα νησιά του Αιγαίου να έχουν πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες δεδομένων έως 1Gbps, σε μια επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ, με την οποία καλύπτονται 670 χλμ υποβρύχιου και 800 χλμ υπόγειου καλωδίου.

    Αυτή η επένδυση είναι μέρος της μεγάλης επένδυσης ύψους 600 εκατ. ευρώ έως το 2024, που έχει ήδη προαναγγείλει η εταιρεία. Στόχος των επενδύσεων είναι να ενισχύσουν με νέες δυνατότητες και υψηλές ταχύτητες τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των νησιών της χώρας, να διευρύνουν το αποτύπωμα του ομίλου Vodafone στα παγκόσμια δίκτυα, αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες.

    Μάλιστα με την ολοκλήρωση αυτού του έργου η Vodafone θα αποτελέσει κρίκο σύνδεσης οπτικών ινών της ηπειρωτικής Ελλάδας με την νησιωτική περιοχή, γεγονός που κρίνεται αναγκαίο για να προσεγγίσει η Ελλάδα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο στη συνδεσιμότητα.

    Το επενδυτικό πρόγραμμα της Vodafone

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone έχει τονίσει ότι στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2025 να διαθέτει 800.000 γραμμές οπτικής ίνας (FTTH), έχοντας ήδη ανακοινώσει επενδυτικό πρόγραμμα 600 εκατ. ευρώ προς αυτή τη κατεύθυνση.

    Ο κ. Μπρουμίδης επίσης τόνισε πρόσφατα ότι η εταιρεία επιταχύνει την ανάπτυξη του δικτύου της, ολοκληρώνει εκτεταμένες αναβαθμίσεις και έχει εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για να συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά το επενδυτικό της σχέδιο.

    Ειδικότερα, η Vodafone έχει στόχο να αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα για να φέρει δίκτυα Fiber to the Home (FTTH) σε 850.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ελλάδας, με στόχο να συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Η επένδυση αυτή θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ετούς επενδυτικού της προγράμματος, ύψους 600 εκατ. ευρώ, που λήγει στο τέλος του 2025.

    Η ολοκλήρωση του έργου των υποβρύχιων καλωδίων αναμένεται να φέρει οπτική ίνα σε σχεδόν 1.000.000 κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών 10 ελληνικών νησιών, όπως η(Σύρος, Τήνος,Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σαντορίνη), των Δωδεκανήσων (Κως, Ρόδος) και την Κρήτη,  προσφέροντας τους πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες νέας γενιάς μέσω του Gigabit δικτύου της Vodafone.

    Το 5G δίκτυο της Vodafone έχει ενεργοποιηθεί σε περίπου 140 πόλεις και οικισμούς, καθώς και σε 27 νησιά, με την πληθυσμιακή κάλυψη να ξεπερνά το 50% και με στόχο να φτάσει το 70% το 2023 και το 90% στο τέλος του 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    Cosmote-Nova-Vodafone: Ο πόλεμος τιμών επεκτείνεται και στην καρτοκινητή



    ΣΧΟΛΙΑ