• Business

    Cosmote-Nova-Vodafone: Ο πόλεμος τιμών επεκτείνεται και στην καρτοκινητή

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) - Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)


    Χρονιά με τεράστιο ενδιαφέρον στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα το 2023, αφού όλες οι εταιρείες-πάροχοι, προσπαθούν να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά, έχοντας επιδοθεί σε έναν «πόλεμο τιμών» που επεκτείνεται σε όλα τα πεδία.

    Το μεγάλο στοίχημα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων είναι να αυξήσουν τους συνδρομητές τους στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και ίντερνετ, ενώ η μάχη έχει εξαπλωθεί και στη συνδρομητική τηλεόραση, όπου οι τιμές στα διάφορα πακέτα περιεχομένου έχουν μειωθεί σημαντικά. Σε αυτά τα πεδία η πελατεία είναι πιο σταθερή, ενώ τα πακέτα (κυρίως σε ίντερνετ και ομιλία) απευθύνονται και σε επαγγελματίες.

    Ωστόσο, μετά από πρόσφατες ανακοινώσεις, παρατηρείται ότι ο πόλεμος των τιμών επεκτείνεται και στο πεδίο της καρτοκινητής.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο η Nova όσο και η Cosmote, ανακοίνωσαν ότι δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες καρτοκινητής να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους με μόλις 8 ευρώ, μειώνοντας την ελάχιστη τιμή χρέωσης κατά 4 ευρώ, συγκριτικά με το προηγούμενο φθηνότερο αντίτιμο που ίσχυε. Προς το παρόν η Vodafone δεν έχει ανακοινώσει κάποια μείωση στις τιμές, ωστόσο θεωρείται πιθανόν το επόμενο διάστημα να κάνει και εκείνη μια δυναμική κίνηση, ακολουθώντας τον ανταγωνισμό.

    Τι ισχύει πλέον στην καρτοκινητή σε Nova-Cosmote

    Την προηγούμενη εβδομάδα η Nova ανακοίνωσε το νέο Free2Go που ρίχνει την ελάχιστη χρέωση ανανέωσης της κάρτας στα 8 ευρώ, από τα 12 ευρώ που ήταν πριν. Επιπλέον η χρέωση ομιλίας ισχύει από το πρώτο δευτερόλεπτο της κλήσης, χωρίς ελάχιστη διάρκεια κλήσης, η οποία μέχρι προσφάτως ήταν στα 3 λεπτά και ίσχυε για όλους τους παρόχους. Ουσιαστικά όποιος πραγματοποιούσε κλήση, είτε μιλούσε 1 δευτερόλεπτο είτε 2 λεπτά, χρεωνόταν για 3 λεπτά (180 δευτερόλεπτα). Πλέον αυτό στην Nova αλλάζει, και ο καταναλωτής χρεώνεται αναλόγως με το πόσο μιλάει, από το πρώτο δευτερόλεπτο της κλήσης.

    Επίσης με την ανανεωμένη υπηρεσία Rollover, ο συνδρομητής της Nova μπορεί να μεταφέρει στην επόμενη χρήση του τα λεπτά ομιλίας, SMS και MB που δεν κατανάλωσε τον προηγούμενο μήνα.

    Έτσι δημιουργούνται νέα δεδομένα και στα πακέτα που προσφέρει ο πάροχος καθώς με τα 8 ευρώ μπορεί ο χρήστης να έχει 400 λεπτά + 40 SMS προς όλα τα δίκτυα και 400 MB. Το επόμενο πακέτο είναι στα 12 ευρώ, όπου μπορεί να βάλει 1000 λεπτά ομιλίας, με 100 SMS προς όλα τα δίκτυα και 1 GB, ενώ το επόμενο είναι στα 15 ευρώ με απεριόριστα λεπτά, 500 SMS προς όλα τα δίκτυα και 2 GB.

    Λίγες ώρες μόλις αργότερα την ανακοίνωση της Nova, η Whats Up της Cosmote ανακοίνωσε ότι ρίχνει και εκείνη στα 8 ευρώ την ελάχιστη τιμή ανανέωσης της κάρτας ομιλίας, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης του νέου συνδυαστικού πακέτου BASIC CALLS που περιλαμβάνει 400 λεπτά ομιλίας, 40 SMS προς όλους και 400 ΜΒ. Το πακέτο αυτό δίνετε με μόλις 7,2 ευρώ από την κάρτα. Επίσης η Whats Up προσφέρει με 10,90 από την κάρτα 800 λεπτά ομιλίας προς όλους, 512 ΜΒ και 300 SMS για ένα μήνα. Ωστόσο παραμένει η ελάχιστη διάρκεια κλήσης στα 3 λεπτά. Επίσης με κάθε ενεργοποίηση στο πακέτο UNLIMITED CALLS, μέχρι τις 30 Μαρτίου, οι χρήστες του WHAT’S UP παίρνουν επιπλέον δώρο 10GB data για 1 μήνα.

    Το CU της Vodafone ξεκινάει τη χρέωση ανανέωσης της κάρτας από τα 12 ευρώ, όπου δίνει bonus 600 MB data και φτάνει μέχρι τα 30 ευρώ, όπου δίνει bonus με την ανανέωση 3 GB data.

    Ο ανταγωνισμός στα συμβόλαια κινητής

    Στην αρχή του χρόνου η Nova έκανε την αρχή και έριξε σε πρωτόγνωρα μέχρι τότε επίπεδα τις τιμές στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.

    Το δυνατό χαρτί της Nova αποτελεί το πακέτο Unlimited+ με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και μηνυμάτων, καθώς και 2GB data με 15 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα προσφέρει το Unlimited+ 6GB, με απεριόριστα λεπτά στα 21 ευρώ, το Unlimited+ 15GB, επίσης με απεριόριστα λεπτά στα 27 ευρώ, καθώς και το Unlimited All, με απεριόριστο χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα, έναντι 33 ευρώ τον μήνα.

    Η Cosmote για λίγες μέρες ακόμα, και συγκεκριμένα μέχρι 31 Μαρτίου διαθέτει προσφορές με πακέτα που ξεκινούν από τα 22 ευρώ και προσφέρει απεριόριστα λεπτά προς όλους με 2,5GB internet, το αμέσως επόμενο είναι στα 25 ευρώ με απεριόριστα λεπτά και 5GB ίντερνετ, το τρίτο πακέτο είναι στα 30 ευρώ με απεριόριστα λεπτά και 10GB ίντερνετ, το τέταρτο στα 34 ευρώ με 20GB ίντερνετ και το τελευταίο είναι το Unlimited πακέτο στα 35,90 ευρώ, που προσφέρει απεριόριστα GB και λεπτά ομιλίας.

    Η Vodafone από την πλευρά της διαθέτει το Vodafone RED Start στα 31,3 ευρώ τον μήνα, με 8GB ίντερνετ, απεριόριστα λεπτά ομιλίας και 6000 SMS προς όλα τα εθνικά δίκτυα. Ωστόσο αυτό το πρόγραμμα διαμορφώνεται στα 20,23 ευρώ τον μήνα με Vodafone σταθερή.

    Επίσης διαθέτει τα απεριόριστα λεπτά με 20GB στα 39,46 ευρώ, ενώ αυτές τις μέρες τρέχει με προσφορά το Unlimited πακέτο για απεριόριστα data, απεριόριστες κλήσεις και απεριόριστα SMS προς εθνικά δίκτυα, στα 27,6 ευρώ τον μήνα. Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν λίγο καιρό το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν στα 39 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάνω από 120 εκατ. ευρώ ο τζίρος των πειρατών στη συνδρομητική τηλεόραση



    ΣΧΟΛΙΑ