• Business

    Visa: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία κέρδη – Επαναγορά μετοχών ύψους 25 δισ. δολ.

    • Bloomberg
    Ryan McInerney, CEO Visa

    Ryan McInerney, CEO Visa


    Η Visa ανακοίνωσε για το τέταρτο δημοσιονομικό τρίμηνο κέρδη άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street, καθώς αυξήθηκαν οι δαπάνες καταναλωτικών καρτών.

    Παράλληλα, το μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών στον κόσμο ανακοίνωσε νέο σχέδιο επαναγοράς μετοχών 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 2,27 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

    Η μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, προέβλεπε 2,23 δολάρια ανά μετοχή.

    Ο όγκος πληρωμών αυξήθηκε κατά 8,7% στα 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    «Σε όλη τη διάρκεια του έτους, έχουμε δει ανθεκτικές καταναλωτικές δαπάνες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ryan McInerney. 

    «Καθώς εισερχόμαστε σε ένα νέο οικονομικό έτος, είμαι σίγουρος για την ικανότητά μας να επιτύχουμε σε ένα πλαίσιο γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας», πρόσθεσε.

    Η μετοχή της Visa σημείωσε άνοδο 1% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη και διαπραγματεύονταν στα 237,02 δολάρια. Από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη 13%.

    Οι καταναλωτές των ΗΠΑ παρέμειναν δυνατοί εν μέσω γεωπολιτικών αναταραχών, επίμονου πληθωρισμού και απειλής ύφεσης, αν και η American Express Co. την περασμένη εβδομάδα ανέφερε επιβράδυνση στην αύξηση των δαπανών για τις εταιρικές της κάρτες.

    Η ανταγωνίστρια της Visa, η Mastercard έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματα της, πριν ανοίξουν οι αγορές των ΗΠΑ την Πέμπτη.

    Τα έσοδα της Visa ενισχύθηκαν κατά 11%, στα 8,61 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για 8,56 δισ. δολάρια.

    Η ισχυρότερη αύξηση των δαπανών σε κάρτες σημειώθηκε στην Κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπου υπήρξε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

    Οι διασυνοριακοί όγκοι αυξήθηκαν κατά 16%, από 36% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Πτώση κερδών κατά 8% στο τρίτο τρίμηνο, στα 1,03 δισ. ευρώ

    Σήμερα στην Αθήνα η συνεδρίαση της ΕΚΤ – Προς «πάγωμα» των επιτοκίων

    Τζέιμι Ντίμον κατά κεντρικών τραπεζών: Οι προβλέψεις τους έπεσαν έξω



    ΣΧΟΛΙΑ