• Business

    Βύρων Βασιλειάδης: Συμφωνία του V Group με τη Διώρυγα του Σουέζ για τη διαχείριση αποβλήτων

    • NewsRoom


    Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ της Αιγύπτου και ο όμιλος V Group του κ. Βύρωνα Βασιλειάδη υπέγραψαν τη Δευτέρα συμφωνία για την συλλογή και διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων.

    Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν τη σύσταση εταιρείας με τη συμμετοχή της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ που θα εκπροσωπείται από τις εταιρίες Canal Rope Company και Suez Shipyard Company, την ελληνική Antipollution Co του Ομίλου V Group και τον Ελληνο-Αιγύπτιο επιχειρηματία Eric Adam.

    Η εταιρεία θα παρέχει νέες υπηρεσίες στα πλοία που διασχίζουν τη Διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με τα τελευταία διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα. Μεταξύ άλλων, τα πλοία θα έχουν πρόσβαση σε υπερσύγχρονες υπηρεσίες υποδοχής λιμένος και τη δυνατότητα να περάσουν ένα καινοτόμο πράσινο check-point με στόχο τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και τις μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

    Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Moustafa Madbouly, που ήταν παρών στην υπογραφή της συμφωνίας, επισήμανε ότι η νέα εταιρεία και η υπηρεσία συλλογής και διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων ενισχύει τις προσπάθειες για τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον δράσεων και την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ αποτελεί αποτέλεσμα της στρατηγικής που υιοθέτησε η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της “γαλάζιας οικονομίας”.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σήμερα οι υπογραφές για την παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας – Θα εισπραχθούν €146,67 εκατ.

    «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις και Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο» στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

     



    ΣΧΟΛΙΑ