Ναυτιλία

«Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις και Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο» στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά


Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος και παρακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα θέματα της ενέργειας.

Οι τρεις ομιλητές ανέπτυξαν τις ομιλίες – παρουσιάσεις τους για πάνω από 80’ και πραγματικά εντυπωσίασαν τους εκλεκτούς καλεσμένους της Λέσχης με τις γνώσεις και πληροφορίες τους.

Ο Μιχάλης Μαθιουλάκης διεξοδικά ανέλυσε το οικονομικό και γεωπολιτικό πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας και κατέδειξε τις ιδιαιτερότητες της απο-ανθρακοποίησης.

Στην εισήγησή του ο Νίκος Τσάφος αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει κατά τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση τη χώρας μας στο ενεργειακό πεδίο και για τα επόμενα βήματα.

Ο Γιάννης Μανιάτης ανέδειξε τον ηγετικό ρόλο που η Ελλάδα έχει όχι μόνο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και στην ενεργειακή κάλυψη που οι σχεδιασμοί και οι επενδύσεις των τελευταίων ετών της παρέχουν, ενώ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για του τομείς εκείνους που ρυπαίνουν απρόσμενα πολύ.

Στο τέλος οι τρεις ομιλητές δεν δίστασαν να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Λέσχης σε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

Οι τρεις ομιλητές ήταν οι εξής:

  • Μιχάλης Μαθιουλάκης, Αναλυτής Ενεργειακής Στρατηγικής, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Greek Energy Forum, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΛΙΑΜΕΠ, και τίτλο ομιλίας  «Το Παγκόσμιο Ενεργειακό Τοπίο και οι ρεαλιστικές δυνατότητες από-ανθρακοποίησης».
  • Νίκος Τσάφος, Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε Θέματα Ενέργειας, και τίτλο ομιλίας«Ελληνική Ενεργειακή Στρατηγική».
  • Γιάννης Μανιάτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και τίτλο ομιλίας «Υδρογονάνθρακες και Πράσινη Μετάβαση: Οι Ευρωπαϊκές & Ελληνικές προκλήσεις».

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξής τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης, κατ’ αλφαβητική σειρά :

Ο κύριος Φραγκούλης Κωστής, CEO της Franman και Πρόεδρος του Propeller Club,  ο κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, COO της Island Oil και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Πρόεδρος της Tsakos Group.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους 3 επίτιμους ομιλητές της εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης:

Κρις Θεοφιλίδης (Celestyal): Θα δωρίσει ένα μέρος των εσόδων από τις εκδρομές στην Τουρκία για τους σεισμοπαθείς

Η Maersk πουλά το τμήμα Supply Service στην AP Moller για 685 εκατ. δολάριαΣΧΟΛΙΑ