• Ναυτιλία

    Σήμερα οι υπογραφές για την παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας – Θα εισπραχθούν €146,67 εκατ.


    Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για το ελληνικό ναυτιλιακό cluster, δεδομένου ότι σήμερα θα γίνει η επίσημη παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου και το 67% των μετοχών και το μάνατζμεντ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον όμιλο του Εμανουέλε Γκριμάλντι.

    Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει 146,67 εκατ. ευρώ.

    Αναλυτικότερα, σήμερα στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του Ναυπηγείου του Σκαραμαγκά στον επενδυτή Γιώργο Προκοπίου που αναδείχθηκε από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία τον Ιούλιο του 2021.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Προκοπίου προσέφερε το συνολικό ποσό των 62,5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιώργος Προκοπίου, εκπρόσωποι της Ειδικής Διαχείρισης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

    Επίσης, σήμερα θα υπογραφεί η μεταβίβαση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, με την παρουσία του Εμανουέλε Γκριμάλντι. Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα ανέρχεται σε 84,17 εκατ. ευρώ.

    Ο Γιώργος Προκοπίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Αλεξάνδρα και τις κόρες του, Ελισάβετ και Μαρίνα προσήλθε στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο Γιώργος Προκοπίου, συνοδευόμενος απο την σύζυγο του Αλεξάνδρα και τις κίρες του Ελισάβετ και Μαρίνα προσήλθαν τώρα δτο υπουργείο Οικονομικών.
    Ο Γιώργος Προκοπίου με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ