• Business

    Βύρων Νικολαΐδης (PeopleCert): «Σχεδιάζουμε νέες εξαγορές μετά την IASSC»– Πώς το Brexit ευνοεί την εταιρεία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βύρων Νικολαΐδης, PeopleCert

    Βύρων Νικολαΐδης, PeopleCert


    Σε διαδικασία αναζήτησης νέων εξαγορών, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάπτυξή της βρίσκεται η PeopleCert, η οποία ειδικεύεται στις πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Η ελληνική πολυεθνική με παρουσία σε περισσότερες από 200 χώρες, μετά την απόκτηση της αμερικάνικης εταιρείας επαγγελματικών πιστοποιήσεων IASSC εξετάζει και άλλες περιπτώσεις εταιρειών που θα μεγιστοποιήσουν το αποτύπωμά της στον παγκόσμιο χάρτη.

    Όπως λέει στο mononews.gr ο διοικητικός και μετοχικός ηγέτης της PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης, οι εξαγορές στοχεύουν να μεγαλώσουν πιο γρήγορα οι ρυθμοί ανάπτυξης, τονίζοντας πως έχει συσταθεί ειδικό τμήμα στην εταιρεία, το οποίο παρακολουθεί διάφορους υποψήφιους στόχους ενώ υπάρχει συνεργασία και με εξωτερική ομάδα από investor bankers.

    Τον στόχο αυτό υπηρετεί και η απόκτηση της International Association for Six Sigma Certification (IASSC), η οποία σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εταιρείας και να ενδυναμώσει την θέση της, στον πολύ δυναμικό τομέα της πιστοποίησης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Η πανδημία, σημειώνει δεν επηρέασε το deal καθώς προετοιμάζονταν πολύ καιρό πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση, απλά καθυστέρησε για λίγους μήνες την ολοκλήρωσή του. Αν και αποφεύγει να αναφερθεί στο κόστος του τιμήματος, υπογραμμίζει πως η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια και δεν χρειάστηκε να καταφύγει σε δανεισμό.

    Ο δραστήριος επιχειρηματίας, ο οποίος μεγάλωσε και σπούδασε στην Κωνσταντινούπουλη δηλώνει αισιόδοξος για τις προοπτικές της εταιρείας του λόγω της ισχυρής θέσης που έχει κατακτήσει στον ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα των πιστοποιήσεων γλωσσομάθειας, προσφέροντας πάνω από 600 πιστοποιήσεις. «Παίζουμε στο champions league της γλωσσομάθειας παγκοσμίως», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Αναφέρει μάλιστα πως πέρυσι η PeopleCert κέρδισε διεθνή διαγωνισμό και μαζί δυο μεγάλα συμβόλαια του Αγγλικού Κράτους για την παροχή πιστοποίησης της γνώσης αγγλικών σε όσους θέλουν να εγκατασταθούν σε μόνιμη βάση και να εργαστούν στην Αγγλία. Από το συγκεκριμένο έργο προσδοκά σημαντικά έσοδα και κέρδη τα επόμενα χρόνια, μετά και την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιανουαρίου 2021. Ευκαιρίες διαβλέπει και στον τομέα πιστοποίησης των ψηφιακών δεξιοτήτων, ο οποίος εκτιμάται πως θα μεγαλώσει σημαντικά τα επόμενα χρόνια και στην Ελλάδα, λόγω και των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα διοχετευθούν για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

    Επιτυχία χάρη στα ικανά «ελληνικά μυαλά»

    Το «μυστικό» για την επιτυχία που καταγράφει η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη βρίσκεται στους ικανούς ανθρώπους που απαρτίζουν τη διοικητική ομάδα, για την οποία δηλώνει υπερήφανος. Σε αυτούς, όπως λέει, οφείλεται η ανάπτυξη και ανάδειξη της PeopleCert σε παγκόσμιο παίκτη, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει, πάντοτε εντός των όρων που έχουν συμφωνηθεί. «Επενδύουμε σε καλά ελληνικά μυαλά, έχουμε μια δεμένη διοικητική ομάδα που απαρτίζεται από ικανούς ανθρώπους», λέει χαρακτηριστικά.

    Παρ’ ότι δέχεται διαρκώς κρούσεις από διάφορους επενδυτές, ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να παραχωρήσει ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, την οποία ελέγχει κατά 100%. Η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 και έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη διεξαγωγή εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Απασχολεί 500 άτομα προσωπικό από 39 εθνικότητες σε όλο τον κόσμο. Οι πωλήσεις φέτος αναμένεται να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 64 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά περίπου 6% με 7% λόγω των επιπτώσεων του Covid-19 Αντίθετα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αναμένεται να βελτιωθούν σε σχέση με την περσινή χρονιά κατά 20% και να ξεπεράσουν τα 12 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως μόλις το 3% των πωλήσεων προέρχονται από την ελληνική αγορά.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ