• Business

    Virgin Atlantic: Καμία πτήση πριν τον Αύγουστο αν επιβληθεί καραντίνα στους ταξιδιώτες


    Η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα επαναλάβει τις πτήσεις της πριν από τον Αύγουστο, το νωρίτερο, στην περίπτωση που επιβληθεί καραντίνα στους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    «Αποφασίζοντας καραντίνα δύο εβδομάδων για κάθε ταξιδιώτη που φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση υιοθετεί μια προσέγγιση η οποία θα εμποδίσει την επανέναρξη των πτήσεων», εκτιμά σε ανακοίνωσή της. «Με αυτούς τους περιορισμούς, απλούστατα δεν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση (..) και είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να ξαναρχίσουμε τις επιβατικές πτήσεις πριν από τον Αύγουστο, το νωρίτερο», εξηγεί η εταιρεία που ίδρυσε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

    Όλες οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες πνέουν τα μένεα για αυτό το μέτρο και σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τον καλούν να ανακαλέσει αυτήν την απόφαση γιατί η 14ημερη καραντίνα των ταξιδιωτών “θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο μια ήδη κρίσιμη κατάσταση” για τον τομέα.

    Την Δευτέρα ο Γουίλι Γουόλς, ο διευθυντής της IAG, της μητρικής εταιρείας της British Airways, είπε ότι η αρχική σκέψη ήταν να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις τον Ιούλιο αλλά τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση, λόγω της καραντίνας.

    Η Ισπανία ξεκίνησε ήδη να ελέγχει τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό ενώ η Ιρλανδία ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα παρόμοια μέτρα με εκείνα του Ηνωμένου Βασιλείου για όσους φτάνουν στα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της.



    ΣΧΟΛΙΑ