• Business

    Viohalco: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans

    • NewsRoom
    Στασινόπουλος ΧΑΛΚΟΡ ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

    Μιχάλης Στασινόπουλος


    Σε διευκρινίσεις σχετικά με την σημερινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Viohalco αλλά και της θυγατρικής της, Cenergy προχώρησε πριν από λίγο η Viohalco, έπειτα από τις πληροφορίες  για την συμφωνία με τον γαλλικό όμιλο Nexans.

    Είναι χαρακτηριστικό, όπως έγραφε το mononews.gr, ότι για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να γίνει… διασυνοριακή συνεννόηση ανάμεσα στις εποπτικές αρχές της Ελλάδας και του Βελγίου.

    Σε απάντηση επιστολής της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Viohalco δηλώνει τα ακόλουθα:

    Η Εταιρία με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η θυγατρική της Εταιρίας, Cenergy Holdings SA, είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.

    Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία.

    Σημειώνεται ότι αντίστοιχη διευκρινιστική ανακοίνωση, απαντώντας σε επιστολή της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δημοσίευσε και η Cenergy Holdings, η βελγική εταιρεία συμμετοχών (holding), εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ