• Business

    Βήμα σημειωτόν στο ΧΑ – Πρωταγωνίστρια η Alpha Bank


    Συνεδρίαση άνευ ουσίας η σημερινή, με το γενικό δείκτη τιμών να σημειώνει μικρές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου και την αξία των συναλλαγών να υποχωρεί σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, αποτυπώνοντας την απροθυμία των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τίτλος της Alpha Bank.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής έως ότου υπάρξουν εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 24ης Μαίου, οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων δείχνουν επιφυλακτικότητα για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας, καθώς υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 628,29 μονάδες, ενώ σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 620 μονάδες και υψηλότερη στις 633 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,5 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,41%, στις 177,33 μονάδες, ενώ άνοδο 0,34% σημείωσε ο Mid Cap και στις 747,87 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,46% στις 56,42 μονάδες.

    Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε η μετοχή της Alpha Bank που ενισχύθηκε κατά 4,35%. Ακολούθησε η ΓΕΚ Τέρνα με κέρδη 2,76%, ενώ άνοδο άνω του 1% κατέγραψαν οι ΟΠΑΠ, Motor Oil και Εθνική. Η Jumbo ενισχύθηκε κατά 0,98% και η Βιοχάλκο σημείωσε άνοδο 0,71%.

    Αντίθετα, η μετοχή της Eurobank πιέστηκε παρά τα θετικά σχόλια των ξένων αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε. Έτσι, έκλεισε με πτώση 1,87%. Απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι Folli Follie, ΕΧΑΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Πτώση 0,6% κατέγραψε η ΕΥΔΑΠ, περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες κατά 3%.

    Στον Mid Cap, η Χαλκόρ και η Autohellas έκλεισαν με κέρδη άνω του 3%, ενώ κέρδη άνω του 1% σημείωσαν οι Ευρωπαϊκή Πίστη, Φουρλής, Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/entoles-tis-goldman-sachs-thanatos-stis-metoches-ke-ston-chriso/46394

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/afto-ine-krifo-simio-pou-tha-apothikevi-tonous-chrisou-megaliteri-trapeza-tou-kosmou/46409



    ΣΧΟΛΙΑ