Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Βήλος (Fraport Greece) στο mononews: «Η Ελλάδα ψηλά στην ατζέντα των αεροπορικών – Κανονικά οι επενδύσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια»

Γιώργος Βήλος

Γιώργος Βήλος. Γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece

«Η Ελλάδα είναι στις υψηλές προτεραιότητες των αεροπορικών εταιρειών». Αυτό υπογραμμίζει στο mononews.gr ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, σημειώνοντας πως αρκετές αεροπορικές όχι μόνο διατηρούν τα υφιστάμενα δρομολόγιά τους, αλλά προσθέτουν νέα προς την χώρα μας. Επισημαίνει μάλιστα πως αμέσως μετά την ανακοίνωση για την επανεκκίνηση των πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στις 15 Ιουνίου, η αντίδραση της αεροπορικής κοινότητας ήταν πολύ θετική.

«Οι αεροπορικές έχουν την Ελλάδα ψηλά στην ατζέντα τους», υπογραμμίζει και προσθέτει πως ήδη ενδιαφέρον να επαναφέρουν τα δρομολόγιά τους έχουν εκδηλώσει διψήφιος αριθμός εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Swiss, η Volotea, η Air France, η Lufthansa και η Ryanair.

Ο κ. Βήλος ξεκαθαρίζει πάντως πως παρ’ ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία με βάση τα μηνύματα που έρχονται είναι αρκετά πρόωρο να γίνουν οποιεσδήποτε εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της επιβατικής κίνησης καθώς καθημερινά τα δεδομένα μεταβάλλονται και τονίζει πως το πρώτο «crash test» θα γίνει στις 15 Ιουνίου, οπότε θα επαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια. Θεωρεί όμως πως ο Αύγουστος θα κινηθεί καλύτερα απ’ ότι ο Ιούλιος, λέγοντας πως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μετά την πανδημία για να ωριμάσει η έννοια του ταξιδιού στη συνείδηση του κόσμου.

Παρά τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η πανδημία στην αεροπορική αγορά και όχι μόνο, η Fraport Greece συνεχίζει κανονικά τις επενδύσεις για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Σύμφωνα με τον κ. Βήλο, μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στα αεροδρόμια ης Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κως και της Θεσσαλονίκης, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενοι κάποιες να τελειώσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Κανονικά συνεχίζουν και οι επενδύσεις για την λειτουργία νέων καταστημάτων στους χώρους των αεροδρομίων. Κάποια καταστήματα ωστόσο θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2021 καθώς λόγω των συνθηκών αποφασίσθηκε μια μικρή αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, τη φετινή χρονιά, οι τρεις στρατηγικοί συνεργάτες της Fraport Greece (SSP, Olympic Catering και Air Canteen, οι οποίες διαχειρίζονται ορισμένα από τα διασημότερα brands εστίασης, μεταξύ των οποίων την Burger King, τα Starbucks, τα Everest και τον Γρηγόρη) πρόκειται να ανοίξουν νέα καταστήματα εστίασης σε Θεσσαλονίκη, Κω, Σαντορίνη και Μύκονο και Κέρκυρα. Νέα καταστήματα σκοπεύουν να λειτουργήσουν τα ΚΑΕ φέτος στην Κέρκυρα και στην Θεσσαλονίκη.

«Μπορεί αυτή τη στιγμή να περνάμε μια κρίση, ωστόσο κοιτάζουμε και την επόμενη μέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βήλος θέλοντας να καταδείξει τη βούληση που υπάρχει τόσο από την Fraport όσο και από τις εταιρείες που μισθώνουν χώρους στα περιφερειακά αεροδρόμια και δημιουργούν καταστήματα για νέες επενδύσεις και ανάπτυξη ενώ συμπληρώνει πως υπάρχει πρόνοια για τη διευκόλυνση όσων εταιρειών μισθώνουν χώρους στα περιφερειακά αεροδρόμια, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπου τα έσοδα είναι μηδενικά.