• Business

    Βίκτωρ Ρέστης: Κέρδισε τη δικαστική μάχη κόντρα στην συνιδιοκτήτρια της Newcastle, Αμάντα Στέιβλεϊ

    • NewsRoom
    Amanda Staveley - Βίκτωρ Ρέστης

    Amanda Staveley – Βίκτωρ Ρέστης


    Νικητής στη δικαστική μάχη με την Αμάντα Στέιβλεϊ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου βγήκε ο Βίκτωρ Ρέστης.

    H συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ (κατέχει μαζί με τον σύζυγό της το 10% της ομάδας της Premier League), είχε αρνηθεί ότι ήταν υπόχρεη έναντι του Βίκτωρ Ρέστη για ένα χρέος 3,47 εκατ. λιρών, το οποίο μαζί με τους τόκους ξεπερνά πλέον τα 36 εκατομμύρια λίρες.

    Ειδικότερα, ο συνολικός λογαριασμός περιελάμβανε περίπου 31 εκατομμύρια λίρες σε τόκους, που αυξάνονταν κατά 505.000 λίρες ημερησίως. Οι δικηγόροι του Ρέστη, ωστόσο, συμφώνησαν να διεκδικήσουν απλώς το αρχικό ποσό των περίπου 3,47 εκατομμυρίων λιρών που οφειλόταν βάσει προηγούμενου δανείου.

    Ο δικαστής Daniel Schaffer αποφάνθηκε τη Δευτέρα ότι η Στέιβλεϊ ήταν προσωπικά υπεύθυνη για το χρέος και απέρριψε τα επιχειρήματά της ότι η διαφορά έπρεπε να επιλυθεί σε διαιτησία ή ότι ο Ρέστης της είχε ασκήσει οποιαδήποτε παράνομη πίεση για να λάβει το χρέος.

    Εάν το χρέος δεν πληρωθεί εντός 21 ημερών, ο επιχειρηματίας μπορεί να υποβάλει νομικά πρόταση για να οδηγήσει σε αίτηση πτώχευσης την Στείβλεϊ.

    Ο δικηγόρος της Στέιβλεϊ είπε ότι είχε παραπλανηθεί από τον Ρέστη και ότι η διαφορά θα πρέπει να λυθεί με διαιτητική διαδικασία, ενώ κατηγόρησαν τον Ρέστη για απειλές σωματικής βίας.

    Οι δικηγόροι του Ρέστη χαρακτήρισαν γελοία την τελευταία κατηγορία, καθώς όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων η Στέιβλεϊ τον είχε προσκαλέσει στη συνέχεια σε αγώνα της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ.

    «Υπήρχαν ξεκάθαρα εμπορικές πιέσεις στην κα Στέιβλεϊ, αλλά ο κ. Ρέστης είχε απολύτως δικαίωμα να πιέσει για πληρωμή», είπε ο δικαστής Schaffer στην απόφασή του, απορρίπτοντας το επιχείρημα της Στέιβλεϊ για καταναγκασμό.

    Ο δικαστής έδωσε προθεσμία στον Ρέστη μέχρι τις 22 Απριλίου για να υποβάλει αίτηση πτώχευσης κατά της Στέιβλεϊ.

    Διαβάστε επίσης

    Βίκτωρ Ρέστης – Amanda Staveley: Θέλει να με οδηγήσει σε πτώχευση λέει η επιχειρηματίας της Νιούκασλ

    Βίκτωρ Ρέστης: Κορυφώνεται η κόντρα με την Amanda Staveley – Αβάσιμο το χρέος των 37 εκατ. λιρών λέει η συνιδιοκτήτρια της Newcastle United



    ΣΧΟΛΙΑ