• Business

    Victoria’s Secret: Ζημιές στο τρίτο τρίμηνο και ελπίδες ανάκαμψης

    • Bloomberg
    Martin Waters, CEO Victoria’s Secret

    Martin Waters, CEO Victoria’s Secret


    Ζημιές μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η Victoria’s Secret, εν μέσω της αύξησης των επενδύσεων της στο μάρκετινγκ και την τεχνολογία. Ωστόσο, η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες της για ανάκαμψη αρχίζουν να αποδίδουν.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία εσωρούχων ανακοίνωσε ζημιά 86 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, η οποία ήταν μεγαλύτερη από την μέση εκτίμηση των αναλυτών για 80 σεντς.

    Οι συγκρίσιμες πωλήσεις, σημείωσαν πτώση για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο.

    Ωστόσο, η εταιρεία επισήμανε ότι οι πωλήσεις της τον Νοέμβριο παρουσιάζουν την «καλύτερη μηνιαία απόδοση σε σχεδόν δύο χρόνια και αποδεικνύουν ότι οι πρωτοβουλίες μας αποδίδουν».

    Ο όμιλος λιανικής πώλησης εσωρούχων εργάζεται για να επανασχεδιάσει το προφίλ του, μετά από τις αντιδράσεις για τις σέξι εικόνες των μοντέλων που διαφήμιζαν τα εσώρουχα της, που σταμάτησαν να έχουν απήχηση στους καταναλωτές.

    Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου επενδυτών τον Οκτώβριο, η Victoria’s Secret έδωσε έμφαση στην επέκταση των προϊόντων της στις κατηγορίες κολύμπι και αθλητισμός, καθώς και στην επίδειξη μόδας, γνωστή ως World Tour, που έχει στόχο να αυξήσει την κίνηση στα καταστήματα.

    Εκτός από την αύξηση των επενδύσεων, η εταιρεία απέδωσε τις πρόσφατες απώλειες και στην μείωση των πωλήσεων της.

    «Οι ομάδες μας έχουν εστιάσει σταθερά σε ότι είναι υπό τον έλεγχό μας και εργάζονται ακούραστα σε πολλαπλές πρωτοβουλίες ανάπτυξης που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν δυναμική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Waters.

    Η μετοχή της Victoria’s Secret εναλλάσσονταν μεταξύ απωλειών και κερδών στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης. Από τις αρχές του έτους καταγράφει πτώση 34%, έναντι αύξηση 17% του δείκτη Russell 3000.

    Η εταιρεία αποσχίστηκε από την πρώην μητρική της, την L Brands, το 2021 και έκτοτε αγωνίζεται ως αυτόνομη δημόσια εταιρεία, χάνοντας περίπου το 60% της χρηματιστηριακής της αξίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Shein: Kατέθεσε αίτηση για την εισαγωγή της αμερικανικό χρηματιστήριο

    Novo Nordisk: Επένδυση 2,3 δισ. δολ. στη Γαλλία για την κατασκευάστρια του Ozempic

    Rene Benko: Η πτώση του αυτοδημιούργητου μεγιστάνα με τους ισχυρούς φίλους



    ΣΧΟΛΙΑ