• Business

    Shein: Kατέθεσε αίτηση για την εισαγωγή της αμερικανικό χρηματιστήριο

    • Bloomberg
    Chris Xu, CEO Shein

    Chris Xu, CEO Shein (Πηγή: newsbeezer.com)


    Ο διαδικτυακός κολοσσός fast-fashion Shein, κατέθεσε εμπιστευτικά αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, με την IPO να αναμένεται την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Το bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κίνα αλλά έχει τώρα την έδρα της στη Σιγκαπούρη, συνεργάζεται με την Goldman Sachs, την JPMorgan Chase & Co. και τη Morgan Stanley για την αρχική δημόσια προσφορά.

    Οι εκπρόσωποι των Shein, JPMorgan και Morgan Stanley αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Η εταιρεία έχει γίνει δημοφιλής χάρη στα μοντέρνα ρούχα που προσφέρει, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

    Ελπίζει σε αποτίμηση έως και 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg News νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι εκτιμώμενες πωλήσεις της Shein ξεπερνούν πλέον κατά πολύ αυτές των ανταγωνιστών της Zara και H&M στην αγορά fast-fashion των ΗΠΑ.

    Την ίδια ώρα, η Shein δέχεται πυρά για τις κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται, για την παραγωγή ενδυμάτων κακής ποιότητας και τη χρήση βαμβακιού από μια κινεζική περιοχή που κατηγορείται για χρήση καταναγκαστικής εργασίας.

    Αμερικανοί γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Shein, Chris Xu, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

    Η κριτική αυτή, ωστόσο, δεν έχει σταματήσει τη εκρηκτική άνοδο της Shein, που έχει προσελκύσει αγοραστές από όλο τον κόσμο.

    Πέρυσι, η κινεζική εταιρεία άνοιξε κέντρα διανομής στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη για να επιταχύνει τους χρόνους αποστολής σε αυτές τις περιοχές. Έχει επίσης αρχίσει να επεκτείνει την παραγωγή της στη Βραζιλία, την Τουρκία και την Ινδία.

    Τον Αύγουστο, εξαγόρασε περίπου το ένα τρίτο του ομίλου Sparc, ο οποίος κατέχει την ανταγωνίστρια της Forever 21 μέσω μιας κοινοπραξίας.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα προϊόντα Forever 21 θα διατεθούν στους διαδικτυακούς πελάτες της Shein.

    Τον Οκτώβριο, η Shein απέκτησε και τη βρετανική διαδικτυακή εταιρεία Missguided από την Frasers Group Plc.

    Διαβάστε ακόμη:

    Shein: Προσδοκίες για αποτίμηση της εταιρείας έως τα 90 δισ. δολ. στην IPO

    Zara: Προς νέο ρεκόρ η μετοχή της Inditex

    Shein: «Missguided» και «Forever 21» στο χαρτοφυλάκιο του ασιατικού γίγαντα διαδικτυακής μόδας



    ΣΧΟΛΙΑ