• Business

    Βαρύ το τίμημα του προσφυγικού για τα νησιά -Μείωση έως και 60% στις αφίξεις τουριστών

    • NewsRoom


    Κατακόρυφη πτώση που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και το 60% καταγράφουν οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Αιγαίου που έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με το κύμα προσφύγων. Σάμος, Κως και Λέσβος έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

    Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών επιχειρήσεων(ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη, η πτώση στις αεροπορικές αφίξεις έφτασε στην Κω το 20%, στην Σάμο 40% και στη Μυτιλήνη 60%.

    andreadis-sete-simera

    Κι όλα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ, στην υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφεται άνοδος της τάξεως του 10%. Στην Αθήνα οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 2%, στην Κρήτη κατά 9%, στη Ρόδο κατά 9%, στα νησιά του Ιονίου κατά 13% και στη Θεσσαλονίκη 9% «σώζωντας» – για την ώρα – την παρτίδα και το στοίχημα για τη φετινή τουριστική περίοδο καθώς σε συνολικό επίπεδο καταγράφηκε αύξηση 3,7%.

    Οι κάτοικοι των νησιών, όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, δεν μπορούν πια να συγκρατήσουν την αγανάκτησή τους. Διαμαρτύρονται, καθώς όπως καταγγέλλουν, οι κλοπές -ακόμη και ζώων- έχουν γίνει πια καθημερινή μάστιγα. Οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή κοντά στο κέντρο κράτησης και ξέσπασαν στον δήμαρχο κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης που έγινε στη Μόρια, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη και του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου. Φώναζαν στον δήμαρχο «Σκλαβωμένη Μόρια», «Κοινότητα Αφγανιστάν-Πακιστάν», «Κινδυνεύουν οι ζωές μας» και άλλες βαριές κουβέντες, καλώντας τον να σηκωθεί και να φύγει.

    Ένας κτηνοτρόφος μάλιστα πέταξε μπροστά στον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό ένα κεφάλι από αρνί, λέγοντάς του να το πάρει να το μαγειρέψει για να φάει, ενώ τον απείλησε ότι αν σε μία βδομάδα δεν δώσει λύσεις στο θέμα, θα πάει στο δημαρχείο και θα τους κάψει όλους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/52038-2/52038



    ΣΧΟΛΙΑ