• Business

    Β. Ρέστης: Μεγάλες ζημιές για τη Seanergy Maritime Holdings αλλά βλέπει ευκαιρίες για εξαγορές

    Βίκτωρ Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Enterprises Shipping & Trading (EST)


    Διεύρυνση ζημιών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2016 η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp., συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ζημιές 6,7 εκ. δολαρίων έναντι ζημιών 1,009 εκ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 7 εκ. δολάρια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακής, Σταμάτης Τσαντάνης: “Οι συνθήκες της αγοράς του κλάδου μεταφοράς ξηρού φορτίου κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 παρέμειναν δυσμενείς, καθώς ο δείκτης BDI κατέγραψε πτώση 42% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Ωστόσο, το Μάιο του 2016, ο δείκτης Capesize ήταν περίπου 39% υψηλότερα σε σχέση με το Μάιο του 2015. Αυτό υποδεικνύει ότι οι μεταβολές στα αποθέματα σιδηρομεταλλευμάτων και άνθρακα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά την αγορά.

    Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι το ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) του στόλου της εταιρείας ξεπέρασε τους μεγαλύτερους δείκτες της αγοράς, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών της αγοράς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Στα τύπου supramax πλοία μας, το ισοδύναμο χρονοναύλωσης κυμάνθηκε στα 4.943 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι 3.801 δολαρίων που σημείωσε ο δείκτης Baltic Supramax την ίδια περίοδο.

    Επίσης, στα έξι τύπου capesize πλοία μας, το ισοδύναμο χρονοναύλωσης διαμορφώθηκε στα 3.290 δολάρια, έναντι 1.424 δολαρίων που σημείωσε ο δείκτης Baltic Capesize”.

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp.
    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp.

    Παράλληλα, ο κ. Τσαντάνης επεσήμανε ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές για τροποποιήσεις των δανειακών συμβάσεων που θα συμβάλλουν θετικά στη διατήρηση των ταμειακών ροών.

    Την ίδια στιγμή παραμένει αισιόδοξος ότι οι συνθήκες που επικρατούν τώρα στην αγορά αποτελούν μοναδική ευκαιρία για αύξηση της χωρητικότητας του στόλου σε ιστορικά χαμηλές τιμές. Και προσέθεσε ότι: “Γι’ αυτό το λόγο, σκοπεύουμε να αναζητήσουμε ευκαιρίες εξαγορών που πιστεύουμε ότι θα προσδώσουν μεγαλύτερη αξία στους μετόχους μας.

    Πιστεύουμε ότι η Seanergy είναι η κατάλληλη πλατφόρμα στον κλάδο μεταφοράς ξηρού φορτίου προκειμένου να επωφεληθούμε από την ανάκαμψη της ναυλαγοράς και των περιουσιακών μας στοιχείων”.

    Η Seanergy Maritime Holdings Corp. αποτελεί μια διεθνή ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της μεταφοράς ξηρού φορτίου. Η έδρα της είναι στις Νήσους Marshall και διατηρεί γραφεία σε Αθήνα και Χονγκ Κονγκ. Διαχειρίζεται στόλο οκτώ φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου (dry bulk carriers), έξι capesizes και δύο supramaxes.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mich-mpodouroglou-oristiki-diefthetisi-ton-chreon-tis-paragon/54121

     



    ΣΧΟΛΙΑ