• Business

    Β. Μπίλλης (Sunlight): Επενδύσεις σε τρεις άξονες

    O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης

    O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης


    Επενδύσεις σε τρεις άξονες σχεδιάζει για τα επόμενα χρόνια η διοίκηση της Sunlight, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας,  Βασίλη  Μπίλλη, ο οποίος επεσήμανε ότι. με αυτές τις επενδύσεις, η εταιρεία στοχεύει τόσο στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας όσο και στη γεωγραφική της επέκταση.

    Ειδικότερα, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει α) στην ανάπτυξη της παραγωγικής της δυναμικότητας στην Ελλάδα τόσο για την αύξηση του μεγέθους του εργοστασίου στην Ξάνθη από τα 2 εκατ. στοιχεία στα 4 εκατ. στοιχεία όσο και με παράλληλες επενδύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Κομοτηνή,

    β) σε νέες τεχνολογίες ώστε να αυξηθεί η παραγωγική ικανότητα στις νέες μπαταρίες λιθίου αλλά και να αναπτυχθούν νέα προϊόντα και νέες εφαρμογές, δηλαδή μπαταρίες λιθίου για πρόσθετες χρήσεις,

    και γ) για την είσοδό της σε νέες αγορές, δηλαδή επενδύσεις στο εξωτερικό για την ανάπτυξη μονάδων σε απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές ώστε τα προϊόντα της να βρίσκονται κοντά στον πελάτη. Μια τέτοια αγορά στόχος είναι η αγορά των ΗΠΑ και η εταιρεία είναι κοντά στο να επιλέξει ανάμεσα σε 2 Πολιτείες που πρόκειται να δημιουργήσει την δική της μονάδα που θα τη βοηθήσει να αναπτυχθεί στην αμερικάνικη αγορά στον τομέα των   μπαταριών για  οχήματα βιομηχανικής χρήσης.

    Η αγορά αυτών των μπαταριών αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 7 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια από 2,5 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, δημιουργώντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τη Sunlight που πλέον αναπτύσσεται σε αυτήν με μπαταρίες μολύβδου και μπαταρίες λιθίου.

    Σχέδια για Χρηματιστήριο

    Όσον αφορά τα σχέδια εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, ο κ. Μπίλλης τόνισε ότι “Είμαστε ήδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω του ομολόγου μας που ήδη διαπραγματεύεται. Το Ελληνικό Χρηματιστήριο τα πάει καλά, το πιστέψαμε, μας στήριξε η αγορά και μας αρέσει το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Εξάλλου, έχουμε βάση στην Ελλάδα, Έλληνα μέτοχο και φίλους στην Ελλάδα και ανάλογα με τις ανάγκες χρηματοδότησης θα αποφασίσουμε τα πλάνα μας”.

    Για το 2019 η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πωλήσεις στα επίπεδα του 2017, δηλαδή να ανακάμψει πλήρως η μονάδα από την περιπέτεια της φωτιάς του 2018.

    «Τον Οκτώβριο θα έχουμε εγκαταστήσει και τα νέα μηχανήματα που θα αυξήσουν την παραγωγική μας δυναμικότητα κατά 25% και έτσι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με το πρώτο», αναφέρθηκε.

    Η νέα αγορά μπαταριών λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης

    Η Sunlight ανακοίνωσε χθες την  είσοδό της στην πολλά υποσχόμενη αγορά μπαταριών λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs)  .

    Μετά από πολυετές πλάνο εντατικών ερευνών η SUNLIGHT παρουσίασε την πρώτη σειρά «έξυπνων μπαταριών» λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης, Li.ON FORCE. Η SUNLIGHT μπαίνει με προβάδισμα  στη διεθνή αγορά, καθώς έχει αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία στον απαιτητικό κλάδο κατασκευής μπαταριών λιθίου για προηγμένες εφαρμογές μέσω θυγατρικής της εταιρείας.

    Ο Γιάννης Καραγιάννης, εκτελεστικός Πρόεδρος του γκρουπ Olympia, αναφερόμενος στις μεγάλες προοπτικές της Sunlight μίλησε με ενθουσιασμό για τη νέα αγορά που ανοίγεται με τις μπαταρίες λιθίου.

    «Πάμε σε άλλη κατηγορία, σημείωσε, και με οικονομικά μεγέθη που δεν τα φανταζόμασταν. Ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι, με νέες μονάδες συναρμολόγησης σε νέες γεωγραφικές αγορές και νέα μεγέθη», τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Sunlight: Δυναμική είσοδος στην αγορά «έξυπνων μπαταριών» λιθίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συνέβη με τα ΕΛΠΕ και δεν πουλήθηκαν; Στο Eurogoup η πρώτη συζήτηση για το «ναυάγιο»



    ΣΧΟΛΙΑ