• Business

    Sunlight: Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, τα σχέδια επέκτασης σε ΗΠΑ-Καναδά και ο παράγων Tesla

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας. Βασικός μέτοχος Sunlight & Public


    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εισόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight, μιλώντας πριν από λίγο για την πορεία και τις προοπτικές της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Μπίλλης ανέφερε πως, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο εισαγωγής σε κάποιο χρηματιστήριο αυτήν τη στιγμή, η εταιρεία και τα στελέχη της γνωρίζουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και πιστεύουν στην ελληνική αγορά. Υπογράμμισε δε πως ο όμιλος είναι από εκείνους που έχουν διατηρήσει την έδρα τους στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες, και πως δεν την έχει μεταφέρει στο εξωτερικό.

    Η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας σε κάποιο χρηματιστήριο θα εξεταστεί στο μέλλον και ανάλογα με τις ανάγκες χρηματοδότησης των επενδύσεων του Ομίλου, τόνισε χαρακτηριστικά.

    Στόχος η επέκταση των εργασιών σε ΗΠΑ – Καναδά

    Ο κ. Μπίλλης ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι η επέκταση των εργασιών στην αμερικανική αγορά (ΗΠΑ, Καναδάς), μετά και τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου προϊόντος προσαρμοσμένου στις προδιαγραφές της Αμερικής, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αν η εταιρεία προτίθεται να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής στις ΗΠΑ.

    Σε ό,τι αφορά την καινούργια επένδυση στην Ιταλία και την εγκατάσταση κέντρου διανομής και συναρμολόγησης προϊόντων, επισήμανε πως θα βοηθήσει τον Όμιλο να τροφοδοτήσει τους πελάτες του στην κεντρική Ευρώπη και παράλληλα θα μειώσει το κόστος.

    O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης
    O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Βασίλης Μπίλλης

    Τέλος, ο κ. Μπίλλης αναφέρθηκε και στα επιτεύγματα της εταιρείας την τελευταία τετραετία, υπογραμμίζοντας ενδεικτικά τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγής, τον διπλασιασμό των πωλήσεων και του προσωπικού και τον τριπλασιασμό της κερδοφορίας.

    Να σημειωθεί πως η Sunlight απασχολεί σήμερα περί τους 820 εργαζόμενους, εξάγει ίσε 100 χώρες πάνω από το 95% της παραγωγής, ενώ διατηρεί ορισμένα πιο σύγχρονα εργοστάσια συναρμολόγησης μπαταριών περονοφόρων στον κόσμο.

    Οι επιφυλάξεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

    Κληθείς να σχολιάσει την έλευση της Tesla στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με τη χρήση μπαταριών λιθίου, ο κ. Μπίλλης τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση θα πάρει μία μικρή θέση στην αγορά όταν αναπτυχθεί, αλλά εξέφρασε κάποιον προβληματισμό ο οποίος έχει να κάνει, κατά κύριο λόγο, με την εξέλιξη του κόστους των συγκεκριμένων μπαταριών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Sunlight: Αύξηση 26% στον κύκλο εργασιών για τον Όμιλο του Π. Γερμανού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Πάνος Γερμανός επιστρέφει στο χρηματιστήριο της Αθήνας μετά από 12 χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάνος Γερμανός: Τη σύσταση νέας θυγατρικής στην Ιταλία ανακοίνωσε η Sunlight



    ΣΧΟΛΙΑ