• Business

    Β. Μαρινάκης: «Ό,τι αγγίζει, γίνεται πάντα επιτυχία»

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management - ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management


    Αποκαλύψεις αναφορικά με τα επενδυτικά σχέδια που ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, παραχωρώντας συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα του Νότιγχαμ.

    Όπως αποκάλυψε ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Έλληνας επιχειρηματίας θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει, επενδύοντας, το όραμα που έχει για την Νότιγχαμ Φόρεστ, θέλοντας να την αναβαθμίσει. Το όραμα του για την ομάδα, σύμφωνα με τον Κριστιάν Καρεμπέ είναι σφαιρικό και συνολικό, ενώ αφορά στα ζητήματα, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

    Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρώην αθλητής έδωσε μια εικόνα της επιχειρηματικής σκέψης του «ισχυρού άνδρα» των «ερυθρόλευκων», θέλοντας να εξηγήσει πώς καταφέρνει ό,τι στοχεύσει.

    Στο σχετικό αφιέρωμα της εφημερίδας, ο Ολυμπιακός αναφέρεται σαν την «κυρίαρχη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας κερδίσει τον τίτλο 44 φορές, ενώ συμμετέχει τακτικά στο Champions League», ενώ ο τίτλος του δημοσιεύματος αναφέρει ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας προσβλέπει στο να γίνει η Νότινχαμ «μεγαλύτερη από τον Ολυμπιακό».

    Η χειραψία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Joe Lolley

    Σίγουρα, τα όσα αποκάλυψε ο Γάλλος αθλητικός διευθυντής των ερυθρόλευκων μπορούν να κάνουν χαρούμενους τους οπαδούς της Νότιγχαμ, καθώς εκεί φαίνεται ότι θα ρίξει όλο το βάρος της επιχειρηματικής του προσοχής ο Βαγγέλης Μαρινάκης το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, ο πρώην «άσσος» του Ολυμπιακού γνωστοποίησε ότι «Έχει στο μυαλό του ένα μεγάλο έργο στη Νότιγχαμ. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Αλλά ξέρω ότι είναι πρόθυμος να κάνει μεγαλύτερα πράγματα για τη Φόρεστ από αυτά στον Ολυμπιακό».

    Ο Καρεμπέ φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά το επιχειρηματικό σκεπτικό πίσω από το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και το εξηγεί στους Άγγλους: «Γιατί αυτό; Πρώτον, γιατί η Φόρεστ είναι ένας παραδοσιακός σύλλογος. Αγωνίζεται σήμερα στην Championship, αλλά ο κύριος στόχος (του Μαρινάκη) είναι να την ανεβάσει στην Premier League.

    Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο προσπαθεί να προσλάβει τους καλύτερους ανθρώπους. Η Premier League είναι η κορυφαία παγκόσμια αγορά ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό, όταν μιλάμε για επιχειρήσεις και ποδόσφαιρο, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Premier League είναι η καλύτερη. Εκεί θέλει (ο Μαρινάκης) να βρίσκεται η Φόρεστ».

    Ο πρόεδρος Nicholas Randall QC (δεύτερος από δεξιά) ήταν στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μαζί με τον στρατηγικό σύμβουλο του Ολυμπιακού Κρίστιαν Καρέμπε (τέρμα δεξιά)
    Ταυτόχρονα με την ανακαίνιση City Ground, υπάρχουν επίσης σχέδια, που βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα, για παρόμοιες βελτιώσεις στην ακαδημία Nigel Doughty. Ο Καρεμπέ επισημαίνει, σχετικά, ότι η αξία τέτοιων εργασιών δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

    Επιπλέον, ο Κριστιάν Καρεμπέ, αναφέρει «Ο Μαρινάκης έθεσε θεμέλια στον Ολυμπιακό. Και θέλει να θέσει τα ίδια θεμέλια στη Νότιγχαμ. Ξέρω ότι η Φόρεστ παράγει ήδη καλούς νέους παίκτες. Μιλάμε για φιλοσοφία. Θέλουμε να αναπτύξουμε νέους παίκτες για την πρώτη ομάδα. Αυτός θα είναι ο τρόπος εργασίας στη Νότιγχαμ. Οι νέοι παίκτες είναι το μέλλον. Αλλά οι εγκαταστάσεις είναι επίσης σημαντικές».

    «Η Νότιγχαμ ήταν η πρώτη ομάδα που κέρδισε έναν τίτλο και δύο Champions Leagues. Eίναι ένα μεγάλο κλαμπ. Αυτό θέλει να κάνει ο κ. Μαρινάκης -θέλει να φέρει σταθερότητα στο σύλλογο, να οικοδομήσει νέα θεμέλια και να εμπνεύσει νέες ελπίδες» ξεκαθαρίζει, τέλος, ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού.



    ΣΧΟΛΙΑ