• Business

    Β. Μαρινάκης: Ολοκληρώνεται η συμφωνία της Capital Product με την Diamond S Shipping

    βαγγελης-μαρινακης-γουιλμπερ-ρος

    Ο εφοπλιστής Wilbur Ross της Diamond S Shipping και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης της Capital Product Partners  (CPLP)


    Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία των 1,65 δισ. δολαρίων που έκλεισαν τον περασμένο Νοέμβριο η Capital Product Partners  (CPLP) του Ευάγγελου Μαρινάκη και η Diamond S Shipping του Wilbur Ross, με την ελληνική ναυτιλιακή να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε revesre split των μετοχών της.

    Ειδικότερα, η CPLP θα πραγματοποιήσει reverse split σε αναλογία μία προς επτά μετοχές, το οποίο θα υλοποιηθεί μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 27η Μαρτίου 2019 ή μετά τη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου, ανάλογα με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

    Με την κίνηση αυτή ο αριθμός των κοινών μετοχών της εταιρείας θα μειωθεί από 127,2 εκατομμύρια σε περίπου 18,1 εκατομμύρια.

    Με βάση τη συμφωνία, η CPLP θα μεταφέρει τα τάνκερ μεταφοράς προϊόντων της στην εταιρεία Athena SpinCo, η οποία με τη σειρά της θα συγχωνευτεί με την Diamond S Shipping, ενώ παράλληλα θα διανείμει τις κοινές μετοχές της νέας εταιρίας σε όλους τους μετόχους της CPLP.

    Η νέα εταιρεία θα έχει στόλο με 68 δεξαμενόπλοια, υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από 8 έτη και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο.

    Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι μετοχές της Diamond S θα αρχίσουν αμέσως να διαπραγματεύονται στο Nasdaq χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσουν σε δημόσια προσφορά.

    Παράλληλα, η Capital Product Partners θα αναδυθεί ως μία εταιρία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φορτίου με μέσο όρο ηλικίας τα 6,6 έτη. 

     

    Craig Stevenson, CEO της Diamond S

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Ευ. Μυτιληναίος: Φέρνει νέο φορτίο αμερικανικού LNG στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Ποιες κατηγορίες πλοίων έστειλαν στα διαλυτήρια οι εφοπλιστές κατά το πρώτο δίμηνο του 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αλ. Προκοπάκης: Το φιλόδοξο project της Probunkers μπαίνει στο επόμενο στάδιο

     



    ΣΧΟΛΙΑ