• Business

    Παρέμβαση Β.Ε.Α: Σοβαρά τα προβλήματα για τις επιχειρήσεις από την απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ

    • NewsRoom
    POS


    Το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αττικής απηύθυνε παρέμβαση προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή

    Παρέμβαση προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργο Πιτσιλή και με κοινοποίηση στον Υπουργό Οικονομικών, έκανε το Β.Ε.Α. για τα πρόσφατα προβλήματα στις επιχειρήσεις, από την απεργία της ΟΜΕ ΟΤΕ.

    Το τελευταίο διάστημα, το Β.Ε.Α. γίνεται αποδέκτης διαμαρτυριών επιχειρήσεων – μελών από διάφορες περιοχές της Αττικής, που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, από την συνεχιζόμενη, από τις 22 Δεκεμβρίου 2019, απεργία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του Ο.Τ.Ε.

    Η απεργία είχε ως συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας των POS, αφού χωρίς διαδίκτυο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές, με αποτέλεσμα, πέραν των οικονομικών επιπτώσεων, οι επιχειρήσεις να ανησυχούν και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν σε ενδεχόμενο έλεγχο για μη έκδοση φορολογικού στοιχείου.

    Το Β.Ε.Α. ζήτησε την έκδοση εγκύκλιας οδηγίας, με την οποία θα δίνονται κατευθύνσεις για την αποφυγή διοικητικών κυρώσεων, στις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα.



    ΣΧΟΛΙΑ