Business

United Group: Οι πυλώνες ανάπτυξης της επόμενης μέρας της συγχώνευσης των Wind-Nova- Νέο όνομα

Victoriya Boklag, Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group


Το τηλεοπτικό περιεχόμενο, τα έργα υποδομής τηλεπικοινωνιών και ψηφιακού μετασχηματισμού του τομέα ICT, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος, για το United Group σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανάπτυξη της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση της  Wind Ελλάς με την Nova.

Ο όμιλος United που ολοκλήρωσε την εξαγορά της Wind Ελλάς, θα την ενοποιήσει με την Nova δημιουργώντας έναν ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης. Άμεσος στόχος για το 2022 να προχωρήσουν οι νομικές, οικονομικές και τεχνικές διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο εταιρειών μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και από το φθινόπωρο να πραγματοποιηθεί το λανσάρισμα της νέας εταιρείας στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, σημαντική προτεραιότητα παραμένει η διατήρηση της εμπορικής δυναμικής της Wind και της θέσης της εταιρείας στην αγορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται νέο όνομα για τη νέα εταιρεία που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση Wind και Nova
Στα σχέδια της United είναι  να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα €1,3 δισ. στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση. Ταυτόχρονα η εταιρεία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία σε ψηφιακά έργα αλλά και εξειδικευμένες θυγατρικές, και προτίθεται να τις αξιοποιήσει για να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στα έργα ICT που αναμένονται την επόμενη διετία. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού μαζί με τα περιφερειακά φτάνει τα 7 δισ. ευρώ.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη των οπτικών ινών είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Μέσα από τις επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε και την εκτεταμένη εμπειρία μας από οχτώ διεθνείς αγορές, είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο και στους δύο αυτούς τομείς, φέρνοντας εξαιρετικά προϊόντα και κορυφαία εξυπηρέτηση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας» ανέφερε χθες η Victoriya Boklag, Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group.

Η United Group, που έχει έδρα στην Ολλανδία, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην περιοχή, έχει ήδη επενδύσει €1,4 δισ. στην ελληνική αγορά, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Αλλαγή ηγεσίας στην Wind Ελλάς

Η United Group ανακοίνωσε την αποχώρηση του Νάσου Ζαρκαλή από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Wind Ελλάς, με άμεση ισχύ.  Ο Χάρης Κυριακόπουλος, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Wind Ελλάς, θα διαδεχθεί τον κ. Ζαρκαλή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Θα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της αδιάκοπης συνέχειας των εμπορικών και λειτουργικών επιδόσεων της Wind Ελλάς, ενώ θα συμβάλει στον σχεδιασμό της επερχόμενης ενοποίησης με τη Nova.

Η United Group πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη των λεπτομερών σχεδίων ενοποίησης είναι τώρα προτεραιότητα για τη διοίκηση του group και τις διοικητικές ομάδες των εταιριών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η United Group εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Nova, της εταιρίας που έφερε τη συνδρομητική τηλεόραση και το internet στην Ελλάδα. Έκτοτε, έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά, όπως το πλήρες rebranding της Nova και το λανσάρισμα της ΕΟΝ TV, της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής πλατφόρμας στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Με την πιο πρόσφατη επιχειρηματική της κίνηση, την εξαγορά της Wind Ελλάς, η United Group αποκτά 3,4 εκατομμύρια RGUs (Revenue Generating Units-μοναδικές συνδρομές υπηρεσιών που παράγουν επαναλαμβανόμενα έσοδα για μία επιχείρηση) επιπλέον, ανεβάζοντας συνολικά τα RGUs του Group σε 15,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανόμενων 4,7 εκατομμυρίων RGUs στην Ελλάδα.

  United Group

Η United Group, με έδρα την Ολλανδία, είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η United Group διαθέτει την ευρύτερη κάλυψη δικτύου στην περιοχή και προσφέρει στους πελάτες της ελκυστικά προγράμματα επιλογής τηλεοπτικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο. Σημαντικές επενδύσεις στην ψηφιακή υποδομή, το περιεχόμενο και την τεχνολογία διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της. Από τον Μάρτιο του 2019, η United Group ανήκει στην BC Partners, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκόσμιας κλίμακας.

 

 ΣΧΟΛΙΑ