• Business

    United Group (BC Partners): Επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα με την ίδρυση νέας τηλεπικοινωνιακής εταιρείας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Victoriya Boklag, CEO United Group

    Victoriya Boklag, CEO United Group


    Κόμβο της δραστηριότητάς της κάνει την Ελλάδα η United Group, μητρική της Forthnet με την ίδρυση νέας εταιρείας τηλεπικοινωνιών χονδρικής, με την επωνυμία UGI Wholesale.

    Η United Group η οποία ανήκει στην BC Partners, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, δεν αναφέρθηκε στο ύψος της επένδυσης.

    Ωστόσο, πρόσφατα ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για την επέκταση στα επόμενα πέντε χρόνια του δικτύου οπτικών ινών της σε νέες περιοχές και την αναβάθμιση των υπαρχόντων δικτύων της με προμηθευτή τη Nokia. Όπως εκτιμάται τμήμα των προαναφερόμενων επενδύσεων θα αφορά τη νέα εταιρεία με έδρα την Ελλάδα.

    Η μητρική της Forthnet χαρακτήρισε την ίδρυση της UGI Wholesale «σημαντικό βήμα στη στρατηγική της που σηματοδοτεί την αυξημένη σημασία της Ελλάδας ως στρατηγικού κόμβου στην τεχνολογική αγορά», ενώ έκανε λόγο για εμπιστοσύνη στην αξία του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας το οποίο αποτελείται από ταλαντούχους και εξειδικευμένους επαγγελματίες.

    Η UGI Wholesale πρόκειται να ενοποιήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων χονδρικής της United Group σε μία μονάδα, καλύπτοντας υπηρεσίες δεδομένων, υπηρεσίες περιαγωγής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και υπηρεσίες φωνής.

    Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Forthnet στη United Group, με έδρα στην Ολλανδία ανήκουν πάροχοι τηλεπικοινωνιών, όπως η Telemach, η Vivacom, και η SBB.

    Το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της United Group εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

    Ο εν λόγω Όμιλος διαθέτει πρόσβαση σε μια συνολική αγορά περίπου 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, καλύπτει κέντρα δεδομένων (data centers) και οι αγορές της Ελλάδας και Βουλγαρίας βρίσκονται στην κύρια διαδρομή για την κίνηση μεταξύ Δυτικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Μεσογείου.

    Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της UGI Wholesale ορίστηκε ο Paolo Ficini, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν Telecom Italia Sparkle, που ανήκει στην Telecom Italia Group.

    Διαβάστε επίσης:

    Επί τάπητος ξανά η είσοδος της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος

    Forthnet: Οι προκλήσεις για τον Παναγιώτη Γεωργιόπουλο

    United Group: Αποκλειστική συμφωνία με την TIDAL για την Νοτιοανατολική Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ