• Business

    UBS: Κατέγραψε ζημία για πρώτη φορά από το 2017 λόγω της Credit Suisse

    • Bloomberg
    UBS Chief Executive Sergio Ermotti

    UBS, Chief Executive Sergio Ermotti


    Η UBS Group κατέγραψε το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, καθώς η διαδικασία απορρόφησης της Credit Suisse που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβάρυνε τις επιδόσεις της.

    Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε καθαρή ζημία 785 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, αφού συμπεριέλαβε συνολικές δαπάνες που σχετίζονται με την συγχώνευση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti επιδιώκει να χαράξει μια πορεία μέσα από τη μεγαλύτερη συγχώνευση στον χρηματοπιστωτικό τομέα εδώ και δεκαετίες, περικόπτοντας περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες και προετοιμάζοντας τη συνδυασμένη τράπεζα για μια στρατηγική ανανέωση που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο..

    Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο κατά περίπου 30% φέτος, καθώς οι επενδυτές υποστηρίζουν το σχέδιο του Ermotti να ενσωματώσει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της Credit Suisse και να κλείσει τις υπόλοιπες.

    «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον μας, καθώς χτίζουμε μια ακόμη ισχυρότερη και ασφαλέστερη εκδοχή της UBS», δήλωσε o Εrmotti την Τρίτη.

    Η βασική μονάδα διαχείρισης πλούτου σημείωσε κέρδη προ φόρων ύψους 1,01 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

    Η μονάδα είχε 22 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρά νέα κεφάλαια πελατών και ο τομέας διαχείρισης πλούτου της Credit Suisse σημείωσε θετικές ροές για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο.

    Τα κέρδη της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ήταν επίσης χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.

    Η UBS δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών και των γεωπολιτικών εντάσεων, ενδέχεται να επηρεάσει την προθυμία των πελατών διαχείρισης περιουσίας να πραγματοποιήσουν συναλλαγές κατά το τέταρτο τρίμηνο.

    Η ελβετική τράπεζα δήλωσε ότι επιτάχυνε την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων που κληρονόμησε από την Credit Suisse και τα οποία δεν θέλει να συνεχίσει, μειώνοντας τα σταθμισμένα ως προς τον κίνδυνο περιουσιακά στοιχεία κατά 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίμηνο.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα δώσει μία συνοπτική περιγραφή της τριετούς αναπτυξιακής στρατηγικής της, καθώς και μια ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της τον Φεβρουάριο του 2024, περίπου την ίδια στιγμή που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του έτους.

    Διαβάστε ακόμη:

    WeWork: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης – Στα 19 δισ. δολ. τα χρέη της

    Ηλεκτρικό ρεύμα: Γιατί πιέζουν φορτικά οι εταιρείες για ανανέωση συμβολαίου- Τι συμφέρει τον καταναλωτή

    Μικέλης Χατζηγάκης (Hexicon): Σε συζητήσεις για σύμπραξη στα πλωτά με τους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ