• Business

    UBS: Εκτίναξη της μετοχής στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008

    • NewsRoom
    Sergio Ermotti, CEO UBS

    Sergio Ermotti, CEO UBS


    H μετοχή της UBS εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη Ζυρίχη την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση κερδών μαμούθ στο δεύτερο τρίμηνο αλλά και τον προγραμματισμό χιλιάδων απολύσεων.

    Συγκεκριμένα, τα κέρδη της ανήλθαν στα 28,88 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο μετά την εξαγορά της Credit Suisse, ενώ οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση του reuters είχαν προβλέψει 12,8 δισ. δολάρια.

    H μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 23,30 ελβετικά φράγκα καταγράφοντας κέρδη 5,14%.

    Στο μεταξύ άνοδο 4,7% σημειώνει και στην προσυνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, στα 26,48 δολάρια.

    Από τις αρχές του έτους ο τίτλος σημειώνει άνοδο περίπου 30%, σύμφωνα με την Eikon.

    Ο CEO της Σέρτζιο Ερμότι δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι η τράπεζα σημειώνει «πολύ καλή πρόοδο» όσον αφορά τα σχέδια ενοποίηση της.

    «Η Credit Suisse έχει εξαιρετικούς ανθρώπους, πελάτες και δυνατότητες προϊόντων, αλλά το επιχειρηματικό μοντέλο δεν ήταν πλέον βιώσιμο και πρέπει να αναδιαρθρωθεί».

    «Οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το premium επίπεδο υπηρεσιών που περιμένουν, επωφελούμενοι από βελτιωμένες προσφορές, ειδικούς και παγκόσμια εμβέλεια», δήλωσε ο Ermotti σχετικά με την ενοποίηση του ελβετικού τραπεζικού τμήματος της Credit Suisse.

    «Η ισχυρότερη κεφαλαιακή μας βάση θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε αμετάβλητα τα συνδυασμένα ανοίγματα δανεισμού, διατηρώντας παράλληλα την πειθαρχία κινδύνου».

    Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι στοχεύει σε εξοικονόμηση του ακαθάριστου κόστους τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026, όταν ελπίζει να έχει ολοκληρώσει την ενοποίηση όλων των επιχειρήσεων του ομίλου Credit Suisse.

    Ο Ermotti είπε επίσης στο CNBC ότι τόσο η UBS όσο και η Credit Suisse είχαν σημειώσει άνοδο στις εισροές καταθέσεων το δεύτερο τρίμηνο και στο τρέχον μέχρι στιγμής, και ότι αυτό ήταν απόδειξη ότι οι πελάτες «παραμένουν πιστοί».

    Για το δεύτερο τρίμηνο, οι καθαρές εισροές σε καταθέσεις για τον σύνολο του ομίλου, ήταν 23 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από τη διαχείριση περιουσίας της Credit Suisse και τα τμήματα ελβετικών τραπεζών.

    Αν και η Credit Suisse συνέχισε να υφίσταται καθαρές εκροές ενεργητικού, η UBS είπε ότι αυτές επιβραδύνθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο και έγιναν θετικές μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς τον Ιούνιο.

    «Η Credit Suisse έχασε περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των δύσκολων περιόδων της το 2022 και το 2023, και τώρα βλέπουμε μερικά από αυτά να επιστρέφουν και στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να πάρουμε πίσω όσο το δυνατόν περισσότερα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι η φιλοδοξία μας», πρόσθεσε ο Ermotti.

     Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Τραπεζικό ρεκόρ εν μέσω της απορρόφησης της Credit Suisse – Στα 29 δισ. δολ. τα κέρδη β’ τριμήνου

    UBS: Έρχεται διψήφια πτώση στις μετοχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης – Οι τιμές στόχοι των μετοχικών δεικτών



    ΣΧΟΛΙΑ