ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ιαπωνική χαλυβουργία Nippon Steel και η αμερικανική U.S. Steel θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για «παράνομη ανάμιξη» στο σχέδιο εξαγοράς της U.S. Steel από τον ιαπωνικό κολοσσό της χαλυβουργίας, ανακοίνωσαν σήμερα.
Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον αμερικανικού εφετείου για να αμφισβητήσουν τη διαδικασία εξέτασης της εξαγοράς του U.S. Steel από τον Nippon Steel, ισχυριζόμενοι ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποίησε την επιρροή του με αδικαιολόγητο τρόπο για πολιτικούς σκοπούς.
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλοκάρει αυτή την εξαγορά ύψους 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμώντας ότι δημιουργεί «κινδύνους» για την εθνική ασφάλεια.
Διαβάστε επίσης
Έλον Μασκ: Γιατί το Βερολίνο υποβάθμισε την επιρροή του στη γερμανική κοινωνία
Τζάστιν Τριντό: Φουντώνουν τα σενάρια για παραίτηση του Καναδού πρωθυπουργού
Μπάιντεν: Απαγόρευσε τις offshore γεωτρήσεις πετρελαίου εν όψει επιστροφής Τραμπ – Πού θα εφαρμοστεί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μόδα: δικαστήρια, επιδείξεις, συγχωνεύσεις και μουσικές καρέκλες στους ρόλους ηγεσίας
- Hellenic Energy: Υψηλό μέρισμα αλλά και ανάπτυξη λειτουργικής κερδοφορίας με τιμή – στόχο τα €9,55 ανά μετοχή
- Βιομηχανία: Στο τραπέζι της Διυπουργικής το ιταλικό μοντέλο για σταθερό ενεργειακό κόστος
- Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές διαχώρισαν τους στόλους τους και ανοίγουν δρόμους στην επόμενη γενιά
