• Business

    Τζορτζ Σόρος: Σε ποιες 7 μετοχές «ποντάρει» ο μεγιστάνας το 2023

    • NewsRoom
    Κρυπτονομίσματα: Συναλλαγές σε Bitcoin και από τον Τζορτζ Σόρος


    Ο Τζορτζ Σόρος είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στην ιστορία των επενδύσεων. Και όχι μόνο…

    Η Soros Fund Management έχει χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο ίδιος ο Σόρος έχει περιουσία με εκτιμώμενη καθαρή αξία 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, ενώ βρίσκεται στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

    Διάσημος έγινε κυρίως όταν σόρταρε την βρετανική στερλίνα το 1992 και έγινε ο άνθρωπος που «έκανε την Τράπεζα της Αγγλίας να χρεοκοπήσει».

    Από την «Μαύρη Τετάρτη» της βρετανικής αγοράς, ο Σόρος κατάφερε – με ένα «πονηρό τρικ» – να κερδίσει πάνω από 1 δισ. δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι τότε, δανείστηκε το υπερτιμημένο νόμισμα και το μετέτρεψε σε νομίσματα που ήταν υποτιμημένα (τη χρονιά εκείνη το μάρκο και το φράγκο).

    Μόλις η στερλίνα έπεσε αρκετά, την ξαναγόρασε για να αποπληρώσει το δάνειο, με αποτέλεσμα να θησαυρίσει!

    Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος, διαχειριζόταν στο παρελθόν και το Quantum Fund, το οποίο είχε μέση ετήσια απόδοση 30% σε μια περίοδο 30 ετών από το 1970 έως το 2000.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα, καθώς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η Ελλάδα ποτέ ξανά δεν θα ορθοποδήσει οικονομικά – Το ευρώ ήταν ο τάφος της…».

    Ακολουθούν επτά από τις κορυφαίες μετοχές του Soros Fund, σύμφωνα με το money.usnews:

    Alphabet

    Η Google και η μητρική εταιρεία της Alphabet, μπορεί να μην είναι η μετοχή υψηλής ανάπτυξης που ήταν κάποτε, αλλά είναι εξαιρετικά κερδοφόρα.

    Ο Soros επένδυσε για πρώτη φορά στην Alphabet το πρώτο τρίμηνο του 2017. Από τότε, η μετοχή έχει υπερ-πολλαπλασιαστεί σε αξία.

    Το τρίτο τρίμηνο, ο Σόρος μείωσε το μερίδιό του στην Alphabet πουλώντας 20.000 μετοχές, ενώ το Soros Fund κατέχει τώρα περίπου 1,4 εκατομμύρια μετοχές της Alphabet αξίας περίπου 184 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Abcam

    Η Abcam είναι γνωστή ως η «Amazon των αντισωμάτων».

    Είναι παραγωγός, διανομέας και πωλητής εργαλείων έρευνας πρωτεϊνών που δραστηριοποιείται παγκοσμίως από 13 τοποθεσίες με 1.800 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 400 εργάζονται στην Έρευνα και Ανάπτυξη.

    Τον Αύγουστο, ανακοίνωσε εξαγορά 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Danaher.

    Ο Σόρος πήρε μερίδιο 6,2 εκατομμυρίων μετοχών στην Abcam το τρίτο τρίμηνο, το οποίο τώρα αποτιμάται στα 140 εκατομμύρια δολάρια.

    Τόσο ο Σόρος, όσο και η αγορά είναι βέβαιοι ότι δεν θα αποτύχει.

    Novo Nordisk

    Η Novo Nordisk είναι μια φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τη Δανία που ειδικεύεται σε θεραπείες για τον διαβήτη και την παχυσαρκία, μεταξύ άλλων.

    Τον Αύγουστο, ανέφερε ότι το φάρμακο αδυνατίσματος Wegovy μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου που σχετίζεται με την καρδιά σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο, είδηση ​​που εκτόξευσε τις μετοχές.

    Δεν είναι τυχαίο που ο Soros απέκτησε ένα μερίδιο στη Novo Nordisk το ίδιο τρίμηνο που κυκλοφόρησαν τα αποτελέσματα της καρδιαγγειακής μελέτης.

    Οι αγορές για την παχυσαρκία, τον διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις αναπτύσσονται διαρκώς.

    Το Soros Fund αγόρασε περίπου 1,5 εκατομμύριο μετοχές της, αξίας περίπου 138,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Liberty Broadband

    Η Liberty Broadband είναι μια εταιρεία καλωδιακής, ευρυζωνικής και κινητής τεχνολογίας και είναι η μητρική της Charter Communications.

    Ο Σόρος επένδυσε για πρώτη φορά στη Liberty Broadband το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και πλήρωσε μια μέση εκτιμώμενη τιμή περίπου 57,45 δολάρια.

    Η μετοχή είχε ένα μεγάλο κέρδος, καθώς έκλεισε στα 84,58 δολάρια στις 15 Νοεμβρίου.

    Το fund κατέχει περίπου 1,4 εκατομμύρια μετοχές της Liberty Broadband αξίας περίπου 126,9 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει περίπου το 0,8%. μερίδιο στην εταιρεία.

    AerCap Holdings NV

    Η AerCap μισθώνει αεροσκάφη σε αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

    O Σόρος αγόρασε περισσότερες από 1 εκατομμύριο μετοχές της AER το τρίτο τρίμηνο, με το ταμείο του να κατέχει πλέον περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, αξίας περίπου 116,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η AerCap μπορεί να είναι το στοίχημα του Σόρος σε μία συνεχή ανάκαμψη στην παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία.

    Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 500 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο που θα βοηθήσει στη στήριξη της μετοχής.

    CRH PLC

    Η CRH είναι μια εταιρεία δομικών υλικών που παράγει προϊόντα όπως τσιμέντο, αδρανή υλικά, άσφαλτο και έτοιμο σκυρόδεμα.

    Τον Σεπτέμβριο, η ιρλανδική εταιρεία μετέφερε την κύρια εισαγωγή της από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μια λογική κίνηση, δεδομένου ότι η Βόρεια Αμερική αντιπροσωπεύει περίπου το 75% των κερδών της εταιρείας.

    Από τη μετάβαση στο NYSE, ο Σόρος έχει αποκτήσει ένα μερίδιο περίπου 2 εκατομμυρίων μετοχών της CRH αξίας περίπου 113 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Amazon.com

    Τα τελευταία τρία χρόνια, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών cloud, Amazon, δεν απέδωσε σύμφωνα με τους μακροπρόθεσμους στόχους των επενδυτών.

    Στην πραγματικότητα, η τιμή της μετοχής της Amazon έχει πέσει περίπου 10% από τις αρχές του 2021, καθώς η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με τη επιβράδυνση της ανάπτυξης.

    Το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η Soros Fund Management πούλησε 5.000 μετοχές της, μειώνοντας το μερίδιό της κατά λιγότερο από 1%.

    Στο τέλος του τριμήνου, ο Soros κατέχει περισσότερες από 764.000 μετοχές της Amazon αξίας περίπου 97,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alibaba: Βουτιά 10% στη μετοχή μετά το «μπλόκο» των ΗΠΑ στις εξαγωγές τσιπ

    Vodafone Fiber 1Gbps: Έφτασε σε 3.600.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις

    Lawrence Stroll: Ο ιδιοκτήτης της Aston Martin πούλησε μερίδιο της ομάδας F1



    ΣΧΟΛΙΑ