• Business

    Twitter: Το 57% των χρηστών ψήφισε να παραιτηθεί ο Έλον Μασκ

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Το 57% από 17.502.391 ψήφους χρηστών, απάντησε ναι στο διαδικτυακό δημοψήφισμα που έθεσε ο ίδιος ο Έλον Μασκ για το αν πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του επικεφαλής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλή, με τον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο να έχει διχάσει με τις επιλογές του ακόμα και τους φανατικούς θαυμαστές του.

    Ο Μασκ υποσχέθηκε ότι εμμέσως ότι τα αποτελέσματα του poll θα είναι δεσμευτικά για τον ίδιο. Οι χρήστες που ψήφισαν “ναι” ελπίζουν να μπει ένα τέλος στις 53 χαοτικές ημέρες που ο Μασκ βρέθηκε στο τιμόνι της επιχείρησης, απολύοντας κορυφαία στελέχη και χιλιάδες εργαζόμενους, χάνοντας διαφήμιση άρα και έσοδα και ανοίγοντας πόλεμο με τις ρυθμιστικές αρχές περί ελευθερίας λόγου σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

    Η κριτική για την κατάρρευση της Tesla

    Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και της Space Exploration Technologies Corp., αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του στην εξαγορά και τη διαχείριση τουTwitter, κάνοντας τους θαυμαστές τους αλλά και τους επενδυτές του να ασκούν σκληρή κριτική για την παραμέληση των άλλων επιχειρήσεών του. Το αποτέλεσμα, ήταν η μετοχή της Tesla να βυθιστεί και τον Μασκ να χάνει την πρώτη θέση στους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ ρωτάει τους χρήστες του Twitter για σημαντικές  εταιρικές αποφάσεις. Πρόσφατα διεξήγαγε μια δημοσκόπηση για το αν θα αποκαταστήσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter και του επέτρεψε να επιστρέψει την επόμενη μέρα.

    Βέβαια, παρά την ετυμηγορία, δεν έχει αφήσει κάποιο ανώτατο στέλεχος, χωρίς να το έχει απολύσει, ώστε να μπορέσει να πάρει τη θέση του.

    Σε μεταγενέστερο του poll tweet του έγραψε: «Πρόσεξε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να σου τύχει».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕ: Προειδοποιεί τον Musk για «κυρώσεις» στο Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ