• Business

    Elon Musk: Ρωτά μέσω twitter αν πρέπει να παραιτηθεί από επικεφαλής του Twitter – To 57% λέει ναι

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Μετά από τα πυρά που δέχθηκε για τις πρόσφατες αλλαγές πολιτικής στο Twitter, ο Elon Musk ζητά τώρα από τους χρήστες της πλατφόρμας να ψηφίσουν εάν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του CEO της εταιρείας.

    Με πέντε ώρες να απομένουν μέχρι τη λήξη της δημοσκόπησης και 12 εκατομμύρια ψήφους μέχρι στιγμής, το 57% των συμμετεχόντων ψήφισε “ναι”.

    Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεσμεύτηκε με tweet την Κυριακή ότι θα τηρήσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

    Ο Μusk βρέθηκε στο Κατάρ για να παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας και δημοσίευσε στο Twitter τη δημοσκόπησή του μετά το τέλος του αγώνα.

    Δεσμεύτηκε επίσης να πραγματοποιεί ψηφοφορία για οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές πολιτικής στο μέλλον, ζητώντας συγγνώμη που δεν το είχε κάνει στο παρελθόν.

    Έπειτα από την εξαγορά του Twitter, ο Musk έχει δεχθεί επικρίσεις για τις σαρωτικές αλλαγές του στο κοινωνικό δίκτυο, όπως οι απολύσεις του μισού τουλάχιστον προσωπικού και η επαναφορά λογαριασμών που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν.

    Την ίδια στιγμή, δέχεται εκκλήσεις να επικεντρωθεί ξανά στην Tesla, της οποίας η μετοχή έχει υποχωρήσει δραματικά. Από τότε που ολοκλήρωσε απρόθυμα την εξαγορά του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου, ο δισεκατομμυριούχος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    Σάλος επικράτησε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα μετά το μπλοκάρισμα των λογαριασμών πολλών γνωστών δημοσιογράφων που κάλυπταν τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του Elon Musk, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έκαναν doxxing την τοποθεσία του.

    Αργά την Πέμπτη, ρεπόρτερ από έντυπα όπως η Washington Post, η New York Times, το Mashable και το CNN αντιλήφθηκαν ότι οι λογαριασμοί τους έχουν μπλοκαριστεί και και τα tweets τους δεν ήταν πλέον ορατά.

    Η κίνηση προκάλεσε την οργή των πιο ενεργών χρηστών της πλατφόρμας αλλά και διεθνών οργανισμών, με τον ΟΗΕ να μιλά για «επικίνδυνο προηγούμενο».

    Το Σαββατοκύριακο, το Twitter ανακοίνωσε επίσης και απέσυρε μια αλλαγή πολιτικής σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύει τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν αποκλειστικά» για την προώθηση ανταγωνιστικών κοινωνικών δικτύων. Αυτή η απόφαση οδήγησε στην αναστολή τουλάχιστον ενός σημαντικού λογαριασμού, ωθώντας τον Musk να κάνει πίσω λέγοντας ότι θα προσαρμόσει την πολιτική, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της.

    Την Κυριακή, ο Musk ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι στο εξής θα πραγματοποιεί ψηφοφορίες για τις σημαντικές αλλαγές πολιτικής.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Φίμωσε γνωστούς δημοσιογράφους – Μπλόκαρε τα προφίλ τους στο Twitter

    Elon Musk: Πούλησε για τέταρτη φορά μετοχές της Tesla – Εισέπραξε 3,58 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ