• Business

    Twitter: Μπλόκο στις ειδήσεις των Russia Today και Sputnik στις χώρες της ΕΕ

    Twitter

    Μπλόκο στις ειδήσεις των Russia Today και Sputnik στις χώρες της ΕΕ


    Το Twitter θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik όταν τεθεί σε ισχύ η εντολή της ΕΕ.

    «Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πιθανότατα θα απαιτήσουν νομικά να παρακρατήσουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο στα κράτη μέλη της ΕΕ», τόνισε εκπρόσωπος του Twitter σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο Reuters.

    «Σκοπεύουμε να συμμορφωθούμε με την εντολή όταν τεθεί σε ισχύ» πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters εκτός ΕΕ, το Twitter θα συνεχίσει να εστιάζει στη μείωση της ορατότητας του περιεχομένου από τα συγκεκριμένα δίκτυα καθώς και στην επισήμανσή του ως ρωσικά.

    Το Youtube μπλοκάρει τα συνδεδεμένα με τα Russia Today και SPUTNIK κανάλια

    Χθες το Youtube αποφάσισε να μπλοκάρει τα κανάλια που είναι συνδεδεμένα με το Russia Today και το SPUTNIK σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

    «Μπλοκάρουμε τα κανάλια του YouTube από το Russia Today και το SPUTNIK σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ. Τα συστήματά μας χρειάζονται λίγο χρόνο πριν να είναι πλήρως λειτουργικά.

    Οι ομάδες μας συνεχίζουν να επιτηρούν την κατάσταση 24 ώρες το 24ωρο για να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η YouTube, θυγατρική της Google.

    Η Facebook του ομίλου Meta αποφάσισε να μπλοκάρει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τα RT και SPUTNIK.



    ΣΧΟΛΙΑ