• Business

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζουμε στον σωστό δρόμο – Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Για την αναπτυξιακή πορεία του ομίλου ΟΤΕ μίλησε κατά τη διάρκεια call με τους αναλυτές, ο πρόεδρος και CEO κ. Μιχάλης Τσαμάζ, τονίζοντας ότι ο όμιλος συνεχίζει στο σωστό μονοπάτι, αυξάνοντας τους πελάτες σε κινητή, σταθερή και τηλεόραση ενώ παράλληλα προχωρά δυναμικά το επενδυτικό του πρόγραμμα.

    «Τα αποτελέσματα μας αποδεικνύουν ότι η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς και μπορεί να στηρίξει τον όμιλο απέναντι στις όποιες πιέσεις μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος στο μέλλον», τόνισε ο ίδιος. Ο ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά έχει εντατικοποιηθεί τα τελευταία τρίμηνα, όμως σε αυτό το πλαίσιο όχι μόνο διατηρήσαμε τη θέση μας το τελευταίο τρίμηνο αλλά προσθέσαμε νέους πελάτες σε όλες τους στρατηγικούς τομείς

    Όπως είπε, οι πελάτες στο FTTH και στην τηλεόραση αυξάνονται, ενώ τα έργα ICT δίνουν μεγάλη δυναμική στον όμιλο, βοηθώντας παράλληλα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η στρατηγική μας φαίνεται να αποδίδει, υπερασπιζόμαστε τη θέση μας σε όλους τους τομείς και συνεχίζουμε την επιτυχημένη μας πορεία τόνισε.

    Όσον αφορά τη στρατηγική που ακολουθεί ο ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε την εμπειρία των πελατών μας καθώς και να συνεχίζουμε να δίνουμε αξία σε αυτούς.

    Ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε ότι συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα στις οπτικές ίνες και τα έργα ICT, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι τα έσοδα από τα ICT θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς στο τελευταίο τρίμηνο παρατηρήθηκε μια μείωση γιατί καθυστέρησαν λόγω των εκλογών του Ιουνίου.

    Ο CEO του ΟΤΕ αναφέρθηκε και στον ανταγωνισμό, καθώς είπε ότι είναι σκληρός και το περιβάλλον πολύ απαιτητικό, ωστόσο «με τις κινήσεις μας ήδη από την περασμένη χρονιά εξασφαλίσαμε την ενίσχυση της πελατειακής μας βάσης.

    Τα έσοδα από roaming παρά τον υψηλότερο τουρισμό παρέμειναν σε χαμηλότερα επίπεδα καθώς λόγω ανταγωνισμού κατέβασαν τις τιμές στις συμφωνίες με τους παρόχους του εξωτερικού.

    Επίσης αναφέρθηκε και στις τιμές στα συμβόλαια στην Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι ακόμα νωρίς να δούμε τι θα γίνει στα νέα συμβόλαια, και είναι κάτι που θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

    Τέλος η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρθηκε και στην τηλεόραση, λέγοντας ότι το μεγάλο όπλο αποτελεί το αθλητικό περιεχόμενο, ενώ επεσήμανε και το μεγάλο αγκάθι που αποτελεί η πειρατεία, και όλοι οι πάροχοι ανεξαιρέτως δίνουν καθημερινή μάχη για την αντιμετώπισή της. Η πειρατεία είναι μια πραγματική απώλεια και πλήττει τις επενδύσεις που γίνονται επεσήμανε.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Γιατί πιέστηκε η μετοχή – Τι περιμένει η αγορά να πει ο Τσαμάζ

    Ταμείο Ανάκαμψης: Οι Τop 10+1 εταιρείες που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος

    Το μεγάλο στοίχημα της Cosmote TV για τα δικαιώματα του Champions League και τι θα κάνει η Nova



    ΣΧΟΛΙΑ