• Business

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Δεν αυξάνουμε τις τιμές τηλεφωνίας – Γιατί έχει κολλήσει η μετοχή

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Επιστημονική φαντασία χαρακτήρισε ο πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ τα σενάρια περί δημόσιας πρότασης της Deutsche Telekom κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης, δίνοντας παράλληλα τη δική του εκδοχή για τη στασιμότητα της μετοχής εδώ και περίπου ένα χρόνο.

    Η μετοχή πήρε μια ανάσα μέσα στο καλοκαίρι του 2023, όπου έφτασε στα 15,7 ευρώ, ωστόσο από τότε, με χθεσινό κλείσιμο στα 13,63 ευρώ, έχει σταδιακά διολισθήσει κατά 13,18%.

    Ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι δεν μπορεί να βρει κάποια σοβαρή εξήγηση για την πτώση της μετοχής και γιατί έχει κολλήσει περί τα 13,5 ευρώ. Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ούτε κίνηση αλλά ούτε και κάποια επιθυμία από πλευράς DT για δημόσια πρόταση και η μόνη εξήγηση είναι ότι το χαρτί ακολουθεί την γενικότερη τάση στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Τα fundamentals είναι υγιέστατα και εξαιρετικά και ως εκ τούτου δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό. Η εξήγηση ίσως έχει να κάνει με τις κινήσεις των κεφαλαίων των επενδυτών. Και από την τάση που υπάρχει στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι επενδυτές ίσως να μην βλέπουν στις τηλεπικοινωνίες το στόρι που βλέπουν σε άλλες αγορές» επεσήμανε ο CEO του ΟΤΕ.

    Πάντως η τάση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών δεν είναι θετική, αφού η μετοχή της Deutsche Telekom έχει μια πτώση 10% το εξάμηνο, η Vodafone έχει χάσει πάνω από 20% το αντίστοιχο διάστημα ενώ και η μετοχή του βρετανικού κολοσσού BT Group έχει χάσει πάνω από 24%.

    Δεν θα έρθουν αυξήσεις στα συμβόλαια

    Για την τιμαριθμική αναπροσαρμογή στα συμβόλαια τηλεφωνίας μίλησε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαμάζ, επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά ότι το βάρος των αυξημένων κοστών έχουν επωμιστεί οι πάροχοι, λέγοντας όμως ότι δεν υπάρχει ακόμα σκέψη για μονομερής αυξήσεις των τιμών.

    Επίσης είπε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πάροχοι μπορούν να κάνουν αυξήσεις αντίστοιχα με τον πληθωρισμό. Εδώ στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό και αυτό είχαν ζητήσει οι εγχώριες εταιρείες.

    «Έχουμε υποστεί τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα κόστη ενέργειας και όχι μόνο και οι πάροχοι έχουν επομιστει όλο το μέρος αυτών» είπε. «Γι αυτό και συζητήσαμε για αλλαγή του κανονισμού για το οποίο όμως δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια τελική απόφαση».

    Το payzy πάει…Γερμανία

    Την ικανοποίησή τους για την πορεία του payzy εξέφρασε η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ, ενώ παράλληλα είπαν ότι ξεκινάει σε πιλοτική φάση η εφαρμογή και στη Γερμανία.

    Η Deutsche Telekom το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά στη Γερμανία το payzy, και σε δεύτερο στάδιο να «εξάγει» το προϊόν και σε άλλες αγορές που δραστηριοποιείται.

    Οι χρήστες του payzy στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 145.000, ενώ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΤΕ, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν ανακοινώσεις οι οποίες σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη και την επέκταση του payzy στην ελληνική αγορά.

    Επίσης ο CEO του ΟΤΕ αναφέρθηκε και στο «Τ» που έχει τοποθετηθεί στο Μέγαρο, λέγοντας ότι πλέον είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα σχεδιασμός υιοθέτησης να υπάρξει αντικατάσταση του Cosmote από το Telecom.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Στα €50 εκατ. η ανακαίνιση του Μεγάρου

    Inmarsat: Ο βρετανικός κολοσσός που κλείνει νέα επένδυση στην Ελλάδα

    ΟΤΕ: Πράσινο φως από ΔΣ στο Σχέδιο Σύμβασης για την απορρόφηση της Cosmote



    ΣΧΟΛΙΑ