Τρεις εταιρείες έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την κάλυψη της άγονης γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, να κηρύξει έκπτωτη την πλοιοκτήτρια εταιρία «Άγιος Ευστάθιος» του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», στην οποία είχε ανατεθεί η εκτέλεση της συγκεκριμένης γραμμής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η συγκεκριμένη κύρωση επιβλήθηκε με το αιτιολογικό ότι «από την 6η Αυγούστου 2019 και μετά, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εκτελούσε τα εγκεκριμένα δρομολόγιά της, παρ’ όλη τη πίστωση χρόνου που της χορηγήθηκε, είτε για να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του υπό πλοιοκτησίας πλοίου της ΣΑΟΣ ΙΙ, είτε να αντικαταστήσει αυτό με άλλο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εταιρειών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, περιλαμβάνεται η εταιρεία ZanteFerries, που έχει τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Αδαμάντιος Κοραής» και «Διονύσιος Σολωμός» και η εταιρεία του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Το Αδαμάντιος Κοραής με μήκος 100,15 μέτρα και πλάτος 17,23 μέτρα έχει ναυπηγηθεί το 1987 και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ με μήκος 78 μέτρα και πλάτος 12,3 μέτρα το 1994.
Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί ποια εταιρεία αναμένεται να αναλάβει τη γραμμή, ενώ αυτή που θα επιλεγεί θα πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με το νόμο. Η σχετική προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα και την υποχρέωση εκτέλεσης δύο ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα, έναντι μισθώματος. Για μετά την 31η Οκτωβρίου, η γραμμή θα επαναπροκηρυχτεί εκ νέου μαζί με το σύνολο των άγονων γραμμών της χώρας για τη νέα δρομολογιακή περίοδο Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020.
Από τη Δευτέρα 09/09, η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη θα καλύπτεται προσωρινά από το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.