• Business

    Η ιταλική Eni κοντά σε deal 5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Neptune Energy

    • Bloomberg
    Claudio Descalzi, CEO Eni

    Claudio Descalzi, CEO Eni


    Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni SpA βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου Neptune Energy έναντι περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Η Eni μπορεί να ανακοινώσει τη συμφωνία ακόμη και αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν οι πηγές. Η ιταλική εταιρεία έχουν το προβάδισμα έναντι των άλλων διεκδικητών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της TotalEnergies.

    Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας μπορεί να αλλάξει ή οι συνομιλίες θα μπορούσαν ακόμα να μην έχουν αίσιο αποτέλεσμα, τόνισαν οι ίδιες πηγές. Η Neptune υποστηρίζεται από την Carlyle Group Inc. και την CVC Capital Partners.

    Οι εκπρόσωποι των Eni, Neptune, Carlyle και CVC αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Η Eni είχε την Neptune στο ραντάρ της τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου έτους, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο φυσικό αέριο, ανέφερε το Bloomberg News. Το Reuters επισήμανε σε δημοσίευμα στις 6 Ιουνίου ότι η ιταλική εταιρεία είχε ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες.

    Περίπου τα τρία τέταρτα της παραγωγής της Neptune προέρχονται από φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία – όλες περιοχές όπου δραστηριοποιείται η Eni.

    Η Neptune ιδρύθηκε το 2015 από τον πρώην επικεφαλής της Centrica Plc, Sam Laidlaw, και έχει αρκετές υπεράκτιες επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ολλανδία.

    Όπως υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον ολλανδικό τομέα της Βόρειας Θάλασσας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Eni: Ετήσια κέρδη ρεκόρ έφεραν οι υψηλές τιμές πετρελαίου και αερίου

    Athens Energy Summit: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις ενεργειακές εξελίξεις τον επόμενο χειμώνα

    Pirelli: Αποχωρεί ο εκλεκτός των Κινέζων για τη θέση του CEO

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ