• Business

    Transifex: Επιδότηση έως €10.000 σε Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

    • NewsRoom


    Επιδότηση επαναπατρισμού από €5.000 έως €10.000 για Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να εργαστούν για την εταιρία προσφέρει η Transifex.

    Όπως αναφέρει Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Transifex, Δημήτρης Γλέζος, η πρωτοβουλία αυτή «Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναν απαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex. Θέλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό ταλέντου στην Ελλάδα — με μια νέα πρόσληψη τη φορά».

    Η εταιρεία Transifex, η οποία ιδρύθηκε το 2012 στην Πάτρα, κατάφερε μέχρι το 2014 να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας. Σήμερα η Transifex απασχολεί 34 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα.

    Η οικονομική μετανάστευση νέων επιστημόνων αποτελεί στα χρόνια της κρίσης ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, η οποία χάνει νέους, μορφωμένους και παραγωγικούς επιστήμονες, μην μπορώντας να τους απορροφήσει.

    Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Endeavor, 200.000 Έλληνες κάτω των 35 ετών έφυγαν από τη χώρα μεταξύ 2010 και 2013. Η έκθεση αναφέρει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και υψηλές δεξιότητες.

    Ο κ. Γλέζος ενθαρρύνει τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσφέρουν ένα «ένα απαιτητικό, καινοτόμο και ικανοποιητικό εργασιακό περιβάλλον», ούτως ώστε οι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό «να επιλέξουν να επιστρέψουν στη χώρα τους γρηγορότερα για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

    Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Γλέζος συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα «40 Under 40» του Fortune Greece, που καταρτίστηκε στις 25 Μαρτίου. Πρόκειται για μια «λίστα νέων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι φιλοδοξούν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματική σκηνή» όπως αναφέρει το άρθρο.

    Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις πρόσληψής τους για την Transifex στο el.transifex.com/l10n/greek-expats.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο CEO της Google ετοιμάζεται να εισπράξει 380 εκατ. δολάρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχειρηματικότητα «εν πλω»: Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CruiseInn με την υποστήριξη της Celestyal Cruises



    ΣΧΟΛΙΑ