• Business

    Startup δίνει μπόνους 10.000 ευρώ σε Έλληνες του εξωτερικού για να επιστρέψουν στην Αθήνα

    • NewsRoom

    O Δημήτρης Γλέζος, CEO της Transifex


    Μπόνους… επαναπατρισμού από 5.000 έως 10.000 ευρώ σε νέους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που θα προσλάβει προτίθεται να δώσει ελληνική startup εταιρεία, αποδεικνύοντας πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς ανθρώπους με τις κατάλληλες δεξιότητες εξαιτίας της έκτασης που έχει πάρει το φαινόμενο του brain drain.

    Η Transifex, πάροχος λύσεων λογισμικού στη διαχείριση μετάφρασης, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν στην εταιρεία, το οποίο προσφέρει μπόνους… επαναπατρισμού €5.000 έως €10.000.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Γλέζος θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα μπόνους μετεγκατάστασης. «Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναν απαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex. Θέλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό ταλέντου στην Ελλάδα — με μια νέα πρόσληψη τη φορά», αναφέρει.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 στην Πάτρα. Μέχρι το 2014 άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας.

    Στα σχέδια της εταιρείας είναι να προσληφθούν το 2018 πέντε μηχανικοί λογισμικού ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί.

    Σήμερα η Transifex απασχολεί 34 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα, που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών. Οπως επισημαίνεται από την εταιρεία εκτιμάται ότι συνολικά θα δοθούν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία των Ελλήνων υπαλλήλων μέχρι το 2019.

    Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις πρόσληψής τους για την Transifex στο el.transifex.com/l10n/greek-expats​.

    Η εταιρεία, όπως σημειώνεται, βλέπει αυτό το κίνητρο επαναπατρισμού ως επένδυση και ως μια καλή επιχειρηματική πρακτική και ενθαρρύνει τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί στην επιστροφή των ταλαντούχων μηχανικών στην Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι η  Transifex προσφέρει λύσεις λογισμικού σε εταιρείες όπως οι Atlassian, Eventbrite, StackOverflow, Vodafone, Beat και travelplanet24, για να επιτύχουν μια πραγματικά πολύγλωσση παρουσία στο παγκόσμιο στερέωμα. Από την ίδρυση της, η Transifex έχει λάβει χρηματοδότηση 7 εκατ. δολαρίων, εν μέρει για να επιταχύνει την επέκταση του τμήματος Ανάπτυξης Λογισμικού της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του localization automation.

    Σύμφωνα δε με την Endeavor, μία οργάνωση που προωθεί την παγκόσμια επιχειρηματικότητα, 200.000 Έλληνες κάτω των 35 ετών έφυγαν από τη χώρα μεταξύ 2010 και 2013. Η έκθεση αναφέρει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και υψηλές δεξιότητες.



    ΣΧΟΛΙΑ