• Business

    Τραμπ σε Boeing: Να αλλάξετε το όνομα των Boeing 737 Max

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Με μια δημοσίευση στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτείνει στην εταιρεία Boeing την λύση στο πρόβλημα της κακής φήμης των αεροσκαφών της Boeing 737 Max, μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες στην Αιθιοπία τον Μάρτιο και στην Ινδονησία τον περασμένο Οκτώβριο.

    «Τι ξέρω εγώ για το branding, ίσως τίποτα (αλλά έγινα πρόεδρος!). Αν ήμουν η Boeing, θα διόρθωνα το Boeing 737 MAX, θα πρόσθετα ορισμένα ακόμη εξαιρετικά χαρακτηριστικά, και ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ. Κανένα προϊόν δεν έχει υποστεί όσα το Boeing 727 Max. Αλλά πάλι, τι στα κομμάτια ξέρω εγώ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εξήγησε βέβαια πώς θα αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα του Boeing 737 Max, που το έχουν καθηλώσει στο έδαφος οι Αρχές σ’ ολόκληρο τον πλανήτη μετά τη δεύτερη σε διάστημα λίγων μηνών συντριβή ενός τέτοιου αεροσκάφος τον περασμένο μήνα στην Αιθιοπία, όπου σκοτώθηκαν και οι 157 επιβαίνοντες.

    Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα, οι δύο πιλότοι πάλευαν απεγνωσμένα να τα βγάλουν πέρα με το λογισμικό MCAS (λογισμικό ασφάλειας και ελέγχου για την αποτροπή απώλειας στήριξης), που έχει τοποθετηθεί σ’ ένα από τα θεωρούμενα πλέον σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη του κόσμου.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η απρόσμενη αυτή παρέμβαση του Τραμπ, έρχεται την ώρα που μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο η σχέση της Boeing με την εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, την FAA. Αεροπορικές εταιρείες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες για τη σχέση αυτή και η επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας ερευνά καταγγελίες που αναφέρουν ότι η FAA δεν εκπαίδευσε επαρκώς τους επιθεωρητές της σε θέματα ασφάλειας για να αξιολογήσουν σωστά τα αεροσκάφη Boeing 737 Max.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πανωλεθρία για American Airlines λόγω Boeing 737 MAX: Ακυρώνει ημερησίως 115 πτήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Singapore Airlines: Καθηλώνει δύο Boeing 787-10 λόγω προβλημάτων στους κινητήρες



    ΣΧΟΛΙΑ