• Business

    Toyota: Αύξηση 4,9% στις πωλήσεις τον Απρίλιο

    • NewsRoom
    Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota Motors (Πηγή: global.toyota)

    Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota Motors (Πηγή: global.toyota)


    Αύξηση 4,9% σημείωσαν οι πωλήσεις της Toyota Motor παγκοσμίως τον Απρίλιο, με αρωγό τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (EVs), τα οποία ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των μονάδων που πούλησε τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους πάνω από τα περσινά επίπεδα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, καθώς συνεχίζει να ξεπερνά τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις ελλείψεις ημιαγωγών, η παγκόσμια παραγωγή της για τον Απρίλιο αυξήθηκε 13,8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 787.800 οχήματα, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα του έτους.

    Όπως ανέφερε, η εγχώρια παραγωγή αυξήθηκε 12,2%, υποβοηθούμενη από την ισχυρή ζήτηση στην Ιαπωνία και τη βελτίωση των προμηθειών ημιαγωγών.

    Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 2,3% στις 675.537 μονάδες καθώς η ισχυρή ζήτηση στην Κίνα αντιστάθμισε την πτώση σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

    Η παραγωγή της εκτός Ιαπωνίας αυξήθηκε 14,7% στα 514.738 οχήματα, επίσης υψηλό ρεκόρ για τον Απρίλιο, ενώ η παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε κατά 51,9% μετά την άρση των lockdown στη Σαγκάη.

    Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πολύ καλό ποσοστό πωλήσεων στην Ιαπωνία, όπου σημειώθηκε αύξηση 21,5% στα 125.326 οχήματα.

    Το υψηλό όλων των εποχών στην παραγωγή για τον Απρίλιο έρχεται καθώς η εταιρεία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι στοχεύει να κατασκευάσει και να πουλήσει έναν αριθμό ρεκόρ αυτοκινήτων παγκοσμίως, με τα ονόματα Toyota και Lexus να πρωτοστατούν κατά το τρέχον οικονομικό έτος έως τον επόμενο Μάρτιο.

    Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων όπως το νέο Prius στην Ιαπωνία σημείωσαν ισχυρή άνοδο 59,2% σε ετήσια βάση, καλύπτοντας λίγο περισσότερο από τα μισά από τα 125.326 οχήματα που πωλήθηκαν στην εγχώρια αγορά της εταιρείας τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας την άνοδο 21,5% στις συνολικές εγχώριες πωλήσεις αυτοκινήτων.

    Σημειώνεται ότι ο κολοσσός ανέφερε ότι σκοπεύει να παράγει 10,1 εκατομμύρια μονάδες και να πουλήσει 10,4 εκατομμύρια μονάδες φέτος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τράπεζα Πειραιώς: Ζητά την έγκριση της ΓΣ για bonus σε στελέχη – mononewsTV

    Quest: Σε εταιρία του Θ. Φέσσα μεταβιβάστηκε το 50,021%

    Tikun Olam Europe: Νέος γενικός διευθυντής ο Δημήτρης Μωραΐτης

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ