• Mononews TV

    Τράπεζα Πειραιώς: Ζητά την έγκριση της ΓΣ για bonus σε στελέχη – mononewsTV

    • NewsRoom

    Την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης ζητά η Τράπεζα Πειραιώς για να προχωρήσει το πρόγραμμα bonus των στελεχών της με τη διάθεση δωρεάν μετοχών.

    Ανάμεσα στα θέματα που καλείται να εγκρίνει η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί – μέσω τηλεδιάσκεψης – στις 27 Ιουνίου, είναι όπως ανακοινώθηκε:

    – Η διάθεση δωρεάν κοινών μετοχών της Εταιρείας σε στελέχη και υπαλλήλους της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών, κατά την έννοια του άρθρου 32 του Ν. 4308/2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν. 4548/2018. Σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο

    – Η έγκριση για την απόκτηση ιδίων μετοχών της Εταιρείας (Share buy-back Programme) και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο

    Η Τράπεζα Πειραιώς, ζητά την έγκριση των μετόχων για να προχωρήσει στην επαναγορά 20.000.000 ιδίων μετοχών (buyback), μεταξύ 0,75 με 5 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν δωρεάν στα στελέχη και να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίζει τους δικαιούχους των εν λόγω δωρεάν μετοχών βάσει της πολιτικής αποδοχών.

    Βέβαια για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως», ο SSM, όπως και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει το 27% των μετοχών της τράπεζας. Το πρόγραμμα που προτείνεται θα έχει διάρκεια δύο ετών, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης το συνολικό κόστος επαναγοράς δεν θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ