• Business

    Το όραμα του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου για τη νέα Ideal – Η ακτινογραφία του ενημερωτικού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Όμιλος IDEAL: Αύξηση κατά 78% στα Pro forma κέρδη μετά από φόρους στο πρώτο εξάμηνο

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου-Πρόεδρος IDEAL


    Σαφή εικόνα αποκτά η αγορά για το νέο σχήμα που θα πάρει ο όμιλος Ιdeal μέσω της εισφοράς των μετοχών των εταιρειών SICC και ESM και την εκτίναξη της κεφαλαιοποίησης από τα 26,5 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

    Εμπνευστής του σχεδίου είναι ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου με πολυετή θητεία στην αγορά, τη λειτουργία της και τα deals που έχουν αφήσει εποχή στην ιστορία του Χρηματιστηρίου (π.χ. η απόκτηση της Π&Κ Χρηματιστηριακής από την Εθνική Τράπεζα).

    Στις 2 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και ο νέος αριθμός θα ανέλθει στα 31,5 εκατ. μετοχές, που αντιστοιχεί σε χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη των 100 εκατ. ευρώ.

    Τα pro forma αποτελέσματα χρήσης 2020, μετρώντας και τις εταιρείες που συγχωνεύονται, παρουσιάζονται στο ενημερωτικό δελτίο της νέας Ideal που ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Αναλυτικότερα, η καθαρή θέση θα ήταν στα 47,3 εκατ. ευρώ από 19,9 εκατ. ευρώ που ήταν της Ideal και οι συνολικές υποχρεώσεις θα ήταν στα 15 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ που ήταν μόνο της Ideal.

    Τα ταμειακά διαθέσιμα θα ήταν 8,2 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ και ο συνολικός δανεισμός 5,9 εκατ. ευρώ από περίπου 500 χιλ. ευρώ.

    Οι πωλήσεις θα ανέρχονταν στα 47,2 εκατ. ευρώ από 21 εκατ. ευρώ που ήταν μόνο της Ideal και τα καθαρά κέρδη στα 3,85 εκατ. ευρώ από 817 χιλ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία SICC είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στις πωλήσεις και τα καθαρά κέρδη.

    Πώς θα έρθει η ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών

    Όπως τονίζεται στο ενημερωτικό της νέας Ideal, στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών μέσα από την οργανική ανάπτυξη αλλά και τις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

    Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι η στρατηγική του Ομίλου Ideal είναι η επέκταση σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό του, με στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών, την κερδοφορία και την εν γένει δημιουργία αξίας για τους μετόχους και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

    Για τη διεύρυνση και επέκταση των δραστηριοτήτων της, η Διοίκηση της Εταιρείας έκρινε απαραίτητη την αναζήτηση επιχειρηματικών συνεργασιών.

    Επέκταση

    Μέσω της Εισφοράς, ο Όμιλος Ideal επεκτάθηκε στους κλάδους της συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της εμπορίας και προώθησης ανθρακούχων αναψυκτικών. Σκοπός της επέκτασης είναι η επαύξηση της πελατειακής βάσης και του κύκλου εργασιών του Ομίλου, η δημιουργία συνεργιών μέσω μελλοντικών επενδύσεων και η εξοικονόμηση κόστους δανεισμού, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξή του και κατ’ αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθεί η αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

    Μετά τη Συναλλαγή, ο Όμιλος στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση των μεγεθών του και τη δημιουργία υπεραξίας μέσα από: (i) την οργανική ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει και (ii) την ανάπτυξη των οικονομικών του μεγεθών μέσα από πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις. Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο σχήμα, αφορούν στην (i) επιτυχή ενσωμάτωση των νέων δραστηριοτήτων στην υπάρχουσα δομή του Ομίλου, (ii) επιλογή των κατάλληλων επιχειρηματικών κινήσεων για την αύξηση των μεγεθών, (iii) αντιμετώπιση τυχόν δυσμενών αλλαγών στις προοπτικές του κλάδου και στον ανταγωνισμό, (iv) επαύξηση της ανταγωνιστικότητας των θυγατρικών της και (v) διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειας των συμμετοχών με την ταυτόχρονη εμπέδωση ομιλικής φιλοσοφίας.

    Μετοχικό κεφάλαιο

    Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αυξήθηκε κατά 9.270.716,80 ευρώ με την έκδοση και διάθεση 23.176.792 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ και τιμή διάθεσης 2,42 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες διατέθηκαν ως εξής: 16.609.651 μετοχές στους υφιστάμενους μετόχους της S.I.C.C. HOLDING LIMITED και 6.567.141 μετοχές στον υφιστάμενο μέτοχο της ESM EFFERVESCENT SODAS MANAGEMENT LIMITED, οι οποίοι εισέφεραν αντίστοιχα στην Εταιρεία το 100% των μετοχών των εταιρειών S.I.C.C HOLDING LIMITED και ESM EFFERVESCENT SODAS MANAGEMENT LIMITED.

    Διαβάστε επίσης

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Ομίλου IDEAL
    Ideal: Η διεύρυνση του Ομίλου και η «συνάντηση» με την έμπειρη επενδυτική ομάδα της Virtus
    Ποια ισχυρά ονόματα «βάζουν πλάτη» στο deal IDEAL-Virtus για να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο όμιλο συμμετοχών στο ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ