• Business

    Ideal: Η διεύρυνση του Ομίλου και η «συνάντηση» με την έμπειρη επενδυτική ομάδα της Virtus

    Όμιλος IDEAL: Αύξηση κατά 78% στα Pro forma κέρδη μετά από φόρους στο πρώτο εξάμηνο

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου-Πρόεδρος IDEAL


    Στις 17 Ιουνίου 2021 η Γενική Συνέλευση του Ομίλου IDEAL ενέκρινε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, στα πλαίσια της υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου διεύρυνσής του και στις 22 Ιουνίου υποβλήθηκε προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τη σύμβουλο τράπεζα Eurobank το Ενημερωτικό Δελτίο, το οποίο εκτιμάται ότι θα εγκριθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η IDEAL ενσωμάτωσε στο χαρτοφυλάκιό της τις εταιρείες Astir Vitogiannis και Three Cents, κίνηση η οποία συνδέεται άρρηκτα με την αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών για τη διεύρυνση και επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου IDEAL.

    Η Astir Vitogiannis και η Three Cents είναι επενδύσεις του Virtus South European Fund (VSEF), το επενδυτικό όχημα το οποίο διαχειρίζεται η Virtus International Partners (Virtus).

    Ως προς τη δυναμική των εν λόγω εταιρειών, το 2020 η IDEAL εμφάνισε Κύκλο Εργασιών 21,0 εκατ. ευρώ και ΚΠΦ 0,4 εκατ. ενώ σε «Ενοποιημένη Βάση» η νέα IDEAL το 2020 θα είχε Κύκλο Εργασιών 47,2 εκατ. ευρώ και ΚΠΦ 4,4 εκατ. ευρώ (Πηγή: Πληροφοριακό Σημείωμα στο ΧΑ). Τα μεγέθη αυτά είναι προφανές ότι αλλάζουν πλήρως τον χαρακτήρα της IDEAL και το 2021 θα αποτυπωθούν ανάλογα στον Ισολογισμό της.

    Ideal: Η «συνάντηση» με τη Virtus

    Σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου IDEAL που έγινε στις 30 Ιουνίου, στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Πρόεδρος), η κ. Ελένη (Νέλλη) Τζάκου – Λαμπροπούλου (Αντιπρόεδρος), ο κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης (CEO), ο κ. Σάββας Ασημιάδης (CFO), η κ. Μαρίνα Εφραίμογλου, ο κ. Γιάννης Αρτινός και ο κ. Γεώργιος Διάκαρης.

    Έτσι ταυτόχρονα, προστίθεται και η επενδυτική και διοικητική ομάδα της Virtus, με τη σημαντική της τεχνογνωσία και εμπειρία, η οποία μέχρι στιγμής είχε υπό την εποπτεία της την ανάπτυξη των δύο εταιρειών.

    Η ομάδα αυτή αποτελείται από μια σειρά κορυφαίων διοικητικών στελεχών με μακρά και άκρως επιτυχημένη σταδιοδρομία, όπως ο Γιάννης Αρτινός, με 30 χρόνια διοικητικής εμπειρίας, έχοντας διατελέσει ως C-suite Executive σε μεγάλους πολυεθνικούς και ελληνικούς ομίλους εταιριών. Ο κ. Αρτινός ανέλαβε τo 2008 την θέση του CEO Procter& Gamble Hellas, το 2010 του CEO της Vivartia Συμμετοχών, το 2011 του Deputy CEO της Marfin Investment Group, και το 2016 του CEO της AMVYX, της μεγαλύτερης εταιρείας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Παράλληλα, έχει διατελέσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Procter & Gamble Hellas, στην Marfin Investment Group, στην Vivartia Συμμετοχών, στο Hyatna Group (ένα joint venture με την Βασιλική οικογένεια των ΗΑΕ), στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ, στην εταιρεία τροφίμων Μπάρμπα Στάθης, στην Olympic, στην Singular Logic, στην Everest/Goody’s (τον μεγαλύτερο όμιλος εστίασης στην Ελλάδα), στον Σ.Ε.Β.Τ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), είναι μέλος Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και στο Advisory Board του TEDx Academy και του Singularity University.

    Ασφαλώς, επιβάλλεται να αναφερθούμε στον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει περισσότερα από 28 χρόνια εμπειρίας ως Επιχειρηματίας, όντας Μέτοχος σε εταιρίες Private Equity, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος τράπεζας και έμπειρος Investment Banker. Όταν το 2007 η ΕΤΕ εξαγόρασε τον Όμιλο Π&Κ ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Επενδυτικής Τραπεζικής στην ΕΤΕ. Το 2011 έφυγε για να ξεκινήσει την Virtus Partners και το 2014 ανέλαβε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην Geniki Bank, όπου μετά την συγχώνευση της με την Piraeus Bank ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Επενδυτικής Τραπεζικής στην Piraeus Bank. Το 2017 ίδρυσε την Virtus International Partners LP, η οποία διαχειριζόταν μεταξύ άλλων τις επενδύσεις του Virtus South European Fund. Έχει συμμετάσχει σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στην Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία.

    Μια νέα προσθήκη αποτελεί επίσης ο Δαμιανός Παπακωνσταντίνου. Μετά από μία μακρά πορεία σε διάφορες διοικητικές θέσεις αποχώρησε το 2011 από τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων στην Εθνική Π&Κ Χρηματιστηριακή, όπου ήταν υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της εταιρείας σε Αθήνα, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη και συμμετείχε στην Virtus Equity Partners μέχρι το 2014 όταν ανέλαβε την θέση του Deputy Head στην Geniki Bank. Στην θέση αυτή παρέμεινε έως το τέλος του ίδιου έτους καθώς στην συνέχεια ανέλαβε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ. Αποχώρησε τον Μάιο του 2018 συνεχίζοντας την καριέρα του ως εταίρος στην Virtus International Partners LP, η οποία διαχειριζόταν, μεταξύ άλλων, τις επενδύσεις του Virtus South European Fund.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος IDEAL: Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

    Ο Παπακωνσταντίνου και η «νέα» IDEAL, στο 10% η Atlas στην Ελλάκτωρ και το νέο πόρισμα για τον μηντιάρχη



    ΣΧΟΛΙΑ