• Business

    To γνωστό-άγνωστο club των trillionaires και οι πιο επικερδείς επιχειρήσεις/εργαζόμενο

    • NewsRoom


    Αποτελούν “σπάνιο είδος” για τον σύγχρονο κόσμο, ωστόσο όλοι μιλούν για αυτούς. Ο λόγος για την “ελίτ” του κόσμου των επιχειρήσεων, που έχουν κατεφέρει να μπουν στη λίστα Fortune 500 καθώς τα κέρδη του έχουν ξεπεράσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

    Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε κέρδος ανά εργαζόμενο και παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

    Στην κορυφή και στις θέσεις 1 και 3 βρίσκονται οι εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών και στέγασης Fannie Mae και Freddie Mac, κερδίζοντας 1,9 εκατομμύρια δολάρια και 1 εκατομμύριο δολάρια ανά υπάλληλο αντίστοιχα το 2019.

    Η Apple απασχολεί 137.000 άτομα – το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό – αλλά εξακολουθεί να κερδίζει 403.328 $ ανά εργαζόμενο. Το Facebook είναι ο μοναδικός έτερος τεχνολογικός γίγαντας που συγκεντρώνει περισσότερα χρήματα ανά υπάλληλο ύψους 411.308 $.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των χρηματοοικονομικών φέρει το μεγαλύτερο κέρδος ανά εργαζόμενο στα 116K $, ενώ η κατηγορία Food and Drug Stores έχει 17 φορές μικρότερο κέρδος στα 6,7K $ ανά εργαζόμενο.

    Δείτε το παρακάτω γράφημα

    Διαβάστε ακόμα:

    Τα ονόματα της ναυτιλίας που πήραν τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020

    Αγοραπωλησίες πλοίων ύψους 554 εκατ. δολ. από τους Έλληνες εφοπλιστές τον Νοέμβριο – Ποια πλοία άλλαξαν χέρια

    Απίστευτο: Μπέζος, Μασκ, Γκέιτς, Ζάκερμπεργκ και άλλοι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν 1 τρισ. από την έναρξη της πανδημίας



    ΣΧΟΛΙΑ