• Business

    Το 85% πλήρωσε επιταγές- Ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς για την επόμενη μέρα

    Αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων


    Ψήφο εμπιστοσύνης στην επόμενη μέρα, και στην επιχειρηματική συνέχεια αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες, το δεδομένο  ότι το 85% των επιταγών πληρώθηκαν, με βάση τα στοιχεία των πινακίων στις 8/4/2020, και ότι μόνο μια μικρή μειοψηφία έκανε χρήση της δυνατότητας αναστολής της πληρωμής επιταγών για 75 ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα δεδομένα του πρώτου κύματος εκδοτών επιταγών που έπρεπε μέχρι τις 7/4/2020 να δηλώσουν αν επιθυμούν να κάνουν χρήση της αναστολής, η μεγάλη πλειοψηφία τους, το 85% επέλεξε να πληρώσει και να μην αιτηθεί αναστολή.

    Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα αναστολής της πληρωμής των επιταγών, είχε τρομάξει την αγορά χονδρικής, καθώς αν γινόταν χρήση του μέτρου θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

    Η δεύτερη προθεσμία για να δηλώσουν οι εκδότες των επιταγών αν θα κάνουν χρήση του μέτρου, λήγει απόψε στις 12.οο τα μεσάνυχτα και από την Τρίτη 14/4 θα φανεί αν η ίδια τάση πληρωμής των επιταγών, στήριξης και εμπιστοσύνης θα συνεχιστεί.

    Οι εταιρείες παρά την πτώση στη ζήτηση επενδύουν στην επόμενη μέρα

    Πληροφορίες από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων-Εξαγωγέων Προϊόντων Χάλυβος (ΣΕΕΧ)  σημειώνουν ότι τόσο από τα πινάκια, όσο και από την επικοινωνία με τους πελάτες, αυτό που φαίνεται, είναι ότι οι εταιρείες στην πλειοψηφία τους, προτίθενται να πληρώνουν τις επιταγές τους και επενδύουν στην καλή σχέση με τους προμηθευτές αλλά και στην ανάγκη να έχουν προϊόν την επόμενη μέρα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, βλέπουν την κρίση ως προσωρινή, και επενδύουν στην επιχειρησιακή τους συνέχεια, και  ακόμη κι αν τώρα η ζήτηση είναι πεσμένη, θέλουν να είναι έτοιμες για την επόμενη μέρα και να στηρίξουν τους προμηθευτές τους.

    Το δεδομένο αυτό είναι εξαιρετικά θετικό και για τις χονδρεμπορικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων καθώς έτσι δεν θα έχουν το πρόβλημα ρευστότητας που θα μπορούσε να δημιουργηθεί αν έκαναν όλοι χρήση του μέτρου αναστολής πληρωμής των επιταγών.

    Οι επιχειρήσεις που πληρώνονται  με πίστωση 75-120 ημερών τώρα πληρώνονται για τις επιταγές που πήραν τον Ιανουάριο, από τις οποίες άλλες είναι στο χαρτοφυλάκιό τους  και άλλες έχουν κατατεθεί σε τράπεζες για να αντληθεί χρηματοδότηση και εφόσον πληρωθούν απελευθερώνουν το όριο για  νέες χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες του Απριλίου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ